banner

Öğretmenin Kimyası Projesi Anadolu’ya açıldı




Liselerde kimya eğitimi ve bilimine olan ilgiyi artırmayı amaçlayan Dow Türkiye ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Anadolu yollarında sosyal sorumluluk bilinci ile gayretlerini sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile yürütülen “Öğretmenin Kimyası Projesi” Kocaeli ve İstanbul’un ardından, Gaziantep ve Trabzon’da da eğitim camiasının büyük ilgisi ile karşılaştı.

öğretmenin kimyasıDow Türkiye ve ÖRAV işbirliğiyle 2013’de Marmara Bölgesi’nde start alan proje, Türkiye’deki öğrencilerin fen ve kimya branşlarına ilgilerini yükseltmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz senelerde İstanbul’da yapılan eğitimlerin ardından proje Anadolu’ya da açıldı.

Öğretmenin Kimyası Projesi’nin bu sene yapılan ilk atölye çalışması 18-19 Nisan 2015 tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirildi. Gaziantep’teki 2 günlük atölye çalışmalarının açılışına 100’ü aşkın kimya ve fen öğretmeninin yanı sıra, Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Müdürü Selman Behmuaras ve ÖRAV proje sorumluları katıldı.

Gaziantep toplantısının açılışında bir konuşma yapan Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, “Öğretmenin Kimyası” Projesi ile okullardaki fen okur yazarlığı ortalamasının üst seviyelere çekilmesine katkı vermeye çalıştıklarını anlattı. Necipoğlu, “Projedeki en büyük hedefimiz okullarda kimya ve fen bilimine olan ilgiyi artırmanın yanı sıra, başarı ortalamasının da yükseltilmesine katkıda bulunmaktır. Projemiz sayesinde bugüne kadar 20 bini aşkın lise öğrencisine ulaşmayı başardık” dedi.

ÖRAV Genel Müdürü Selman Behmuaras ise “Gelecekte dünyayı şekillendirecek nesilleri eğiten ve hayata hazırlayan öğretmenlerin kişisel ve mesleki becerilerini geliştirme misyonu ile hareket eden Öğretmen Akademisi Vakfı, Dow Türkiye ile yürütülen bu projeyle öğretmenlerimizin bu alanları öğrencilerine hem sevdirmelerini hem de STEM okuryazarlığı bilincini aşılamalarını hedeflemektedir” diye konuştu.

Gaziantep’in ardından Öğretmenin Kimyası’nın bir sonraki durağı ise Karadeniz’in önemli liman şehri Trabzon oldu. 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitime, Trabzon’un yanı sıra, Giresun, Amasya, Artvin ve Ordu’da görev yapan 90 eğitimci katıldı. Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Dow Türkiye ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki işbirliği protokolü kapsamında hayata geçirilen eğitim toplantısının açılışını Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu yaptı.

Öğrencilerin fen derslerine ilginin artırılması amaçlanıyor

Kimya öğretmenleri ve öğrencilere yönelik en önemli sosyal sorumluluk çalışması olarak kabul edilen proje, fen dersleri okur-yazarlığında Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) üyesi 33 ülke arasında en alt sıralarda yer alan Türkiye’deki öğrencilerin fen ve kimya branşlarına ilgilerini yükseltmeyi hedefliyor. Öğretmenlere verilen eğitimlerde, öğrencilerin fen derslerine yönelik ilgisinin eğitimciler eliyle artırılması amaçlanıyor. Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) dalları rekabetçi ekonomik düzende, ülkelerin büyümesinde en hızlı katkı yapan alanlar olarak tanımlanıyor. STEM alanında başarı için en fazla yatırım yapılan konulardan biri de “eğitimci eğitimi”. Bu eğitimlerle öğretmenlerin eksiklikleri gideriliyor, içerik bilgileri derinleştiriliyor ve profesyonel öğretmenlik becerileri geliştiriliyor. Öğretmenin Kimyası Projesi atölye çalışmalarına katılan kimya ve fen öğretmenlerinin edinimlerini okullarında öğrencileriyle paylaşıp sürdürülebilir bir kimya kulübü kurulması için de teşvik edici olmaları bekleniyor.

Öğretmenin Kimyası projesi ile ilgili detaylı bilgiye http://ogretmeninkimyasi.org/ adresinden ulaşılabiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.