banner

MEB’den Suriyeli öğretmenlerle ilgili açıklama




MEB, Suriyeli öğretmenlerin istihdamına ilişkin, geçici koruma altında bulunan Suriyelilere yönelik olarak oluşturulan geçici eğitim merkezlerinde yürütülen eğitim öğretim faaliyetine gönüllü olarak destek olmak isteyen Suriyeli öğretmenlerin belirlenmesi amacıyla yürütülen bir çalışma olduğunu belirtti.

meb logoMilli Eğitim Bakanlığı, Suriyeli öğretmenlerin istihdam edilmesine yönelik açıklama yaptı.

MEB’den yapılan yazılı açıklamada, geçici koruma altında bulunan Suriyelilere yönelik olarak oluşturulan geçici eğitim merkezlerinde yürütülen eğitim öğretim faaliyetine gönüllü olarak destek olmak isteyen Suriyeli öğretmenlerin belirlenmesi amacıyla yürütülen bir çalışma olduğu belirtildi.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bu çalışma, Suriyeli çocukların eğitime erişimini ve nitelikli eğitim hizmetlerinden yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla başta UNICEF Türkiye Temsilciliği olmak üzere, ulusal ve uluslararası birçok kuruluş ile iş birliği içerisinde, Suriye’de öğretmenlik yapmaktayken ülkemize sığınmak zorunda kalan ve gönüllü olarak söz konusu faaliyetlere katılıp, Suriyeli çocuklara destek olmak isteyen kişilerin belirlenmesi amacıyla yürütülen bir faaliyettir ve sadece bu kamplardaki sığınmacılarla sınırlıdır.

Bakanlığımızca, yürütülen çalışmalara gönüllü olarak destek olan Suriyeli öğretmenlere herhangi bir ücret ödenmemektedir.

Bakanlığımızın bu konu dışında Suriyeli öğretmenlerin istihdamına ilişkin herhangi bir çalışması da bulunmamaktadır.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.