banner

MEB 41. Tercih Mağdurlarına tercih hakkı tanıdı




Özre Bağlı Yer Değiştirme işlemlerinin sonuçları sonrasında sosyal medyada 41. Tercih Mağduru olarak ifade eden öğretmenlere yeni bir şans tanındı. 1 Eylül’e (yarın) kadar MEBBİS üzerinden tercihlerini güncelleyebilecekler.

mebMilli Eğitim Bakanlığı, Özre Bağlı Yer Değiştirme işlemlerini 28 Ağustos günü sonuçlandırdı.

Sonuçların ardından atama bekleyen öğretmenler sosyal medyada 41. Tercih Mağduru olarak mağduriyetlerini dile getirdiler. Milli Eğitim Bakanlığı, bu mağduriyetin giderilmesi için yeniden bu öğretmenlere tercih hakkı tanıdı.

MEB yetkililerinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer alıyor;

“Değerli arkadaşlar bildiğiniz gibi Özre Bağlı Yer Değiştirme” işlemleri 28.08.2015 günü sonuçlandırılmıştı.

Ancak, sosyal medyada 41. Tercih Mağduru olarak kendilerini ifade eden “tercih dışında atanmak istiyorum/istemiyorum” seçeneğini işaretlemeyen veya “istemiyorum” seçeneğini işaretleyip ataması bu nedenle gerçekleştirilemeyen öğretmen arkadaşlarımız için Sn bakanımızın talimatlarıyla 01.09.2015 günü saat 24.00’a kadar MEBBİS üzerinden elektronik ortamda ilçe emrine atanmak “istiyorum/istemiyorum” seçeneklerinden birini işaretleyerek tercihte bulunacaklardır.

Bunlardan “istiyorum” seçeneğini işaretleyenlerin atamaları, birinci aşama (11-17 Ağustos 2015) başvurusunda tercih ettikleri ilçe emrine yapılacaktır.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.