banner

Eğitim azmi terörü yendi




Bitlis'te lise öğrencisiyken bindiği minibüsün geçişi sırasında, terör örgütünün yola döşediği mayının patlaması sonucu yaralanan ve öğrenimine ara vermek zorunda kalan Cezmi Yıldırak, yılmayarak önce öğretmen, ardından milli eğitim şube müdürü oldu.

cezmi yildirakTerör örgütünün mayınlı saldırısı nedeniyle gençliğini hastanelerde geçirmek zorunda kalan Manisa Milli Eğitim Şube Müdürü Cezmi Yıldırak, engellerine rağmen eğitime dört elle sarılarak bir başarı hikayesine imza attı. 

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Yanıkçakır Köyü'nde doğan, eğitimini sürdürmek için il merkezine giden Yıldırak, 1995'te liseden mezun olduğu gün terör saldırısının mağduru oldu.

Okulun son günü karnesini alarak köyüne doğru yola çıkan Yıldırak'ın bindiği minibüsün geçtiği yolda, terör örgütünün döşediği mayının patlamasıyla 7 kişi hayatını kaybetti.

Patlamada göğsüne ve iki ayağına şarapnel parçalarının isabet ettiğini, yaklaşık 4 yıl tedavi gördüğünü, 5 operasyon geçirdiğini anlatan Yıldırak, eğitim hayatına da bu süreçte ara vermek zorunda kaldığını söyledi.

Hayatının normale dönmeye başlamasıyla üniversite sınavlarına hazırlandığını ve 2000 yılında Atatürk Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü kazandığını dile getiren Yıldırak, köyün üniversitede okuyan ilk öğrencisi olarak mezun olduktan sonra da Siirt'in Şirvan ilçesinde kadrolu öğretmen olarak göreve başladığını anlattı.

Siirt'te 6 yıl görev yaptıktan sonra şube müdürlüğü sınavını kazanarak Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine getirildiğini dile getiren Yıldırak, genç nesle eğitimin önemini aşılamaya çalıştığını söyledi. 

Dayatmayla değil eğitimle hareket edin

Eğitim hayatı boyunca Kürt kimliğinden dolayı hiçbir engelle karşılaşmadığına dikkat çeken Yıldırak, Kürt gençlerinin birilerinin dayatmasıyla değil, eğitimle hayatlarını yönlendirmesi gerektiğini söyledi.

Son günlerdeki terör saldırılarına da değinen Yıldırak, "Hepimiz bu olayların sonlanmasını istiyoruz. Ölümler artık son bulsun ve barış olsun. Saldırıların arkasında dış güçlerin desteği olduğunu düşünüyorum. Terör, bu coğrafyada yaşayan kimseye bir yarar sağlamaz. Bu olaylar artık son bulmalı. O bölgede yaşayan insanlar da bu durumdan son derece rahatsız. Bombayla ve silahla bir çözüme kavuşulamaz. Bunu artık herkesin görmesi lazım" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.