banner

Alan dışı rehber öğretmen kursuna başvurular bugün




Rehber öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı illerde felsefe grubu öğretmenliği ve eğitim fakültelerinin bazı bölümlerinden mezun olanlar için ‘rehber öğretmen kursu’ düzenlenecek. Başvurular bugün saat 16:00 – 24:00 arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapılan duyuruya göre, alan dışından adaylar için ‘rehber öğretmen kursu’ düzenlenecek. Kursa başvurular 28 Eylül Pazartesi günü (bugün) saat 16.00 - 24.00 arasında yapılacak. Eğitimlere felsefe grubu öğretmenliği ile eğitim fakültelerinin eğitim programları ve öğretimi, eğitim yöneticiliği ve denetçiliği, eğitimde ölçme ve değerlendirme, eğitim yönetimi teftişi ve planlaması ile halk eğitimi bölümü/anabilim dalı mezunları başvuru yapabilecek.

Adayların evraklarını 2 Ekim mesai bitimine kadar Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim etmesi gerekiyor.

Kurs 4 ilde yapılacak

Erzurum, Rize/Çayeli, Yalova/Esenköy ve Ankara’da düzenlenecek kursta eğitim görevlilerinin eğitim ve diğer giderleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacak. Kursiyerlerin kurs merkezindeki salon, yemek, barınma gibi her türlü masrafı ise kendilerine ait olacak.

Bakanlık yaptığı açıklamayla eğitimlere katılacak kursiyerlerde aradığı şartları şöyle sıraladı:

Felsefe grubu öğretmenliği mezunları: Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans ya da pedagojik formasyon programı belgesi bulunan, en az 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji aldığını belgelendiren felsefe bölümü mezunları; en az 16 kredi felsefe, en az 16 kredi psikoloji ve 8 kredi mantık aldığını belgelendiren sosyoloji bölümü mezunları katılabilecek.

Eğitim fakültesi mezunları: Eğitim fakültelerinin eğitim programları ve öğretimi, eğitim yöneticiliği ve denetçiliği, eğitimde ölçme ve değerlendirme, eğitim yönetimi teftişi ve planlaması ile halk eğitimi bölümü/anabilim dalı (lisans) mezunu olup özel okullar ile özel rehabilitasyon merkezlerinde halen görev alan öğretmenler katılabilecek.    

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.