banner

Savaştan kaçıp Türkiye'de öğretim görevlisi oldular




Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan öğretmenler, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrencilere Arapça öğretiyor.

suriyeli ogretim gorevlisiÜlkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli öğretmenler, Süheyb El-hac Süleyman, Ziyad Abdullah, Mücahit Al-hout ve Abdullah Al-hout, iki yıldır Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olarak yaşamlarını sürdürüyor.

Fakültede hazırlık öğrencilerinin Arapça derslerine giren Suriyeli öğretmenler, Türkiye'ye karşı vefa borçlarını çalışarak ödüyor.

Suriyeli öğretim görevlisi Süleyman, Suriye'de öğretmen olarak çalıştığını, iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını, her şeylerini yitirdiklerini ve mesleğinden de olduğunu ifade etti.

Türkiye'de çalışmaya başladığı dönemde Türkçe bilmediği için biraz sıkıntı yaşadığını ancak bunu da gösterilen yakın ilgiyle aştığını belirten Süleyman, "Türkiye'de insanlar çok iyi. Suriye'deki kültür ve eğitim buradaki eğitim sisteminden çok uzak değil ama oradaki hükümet eğitime karşı duruyor, bu durumdan da bizler eğitimciler çok rahatsız oluyorduk. Türkiye'de demokrasi var, daha rahat şekilde eğitim alıp verebiliyoruz" diye konuştu.

Süleyman, Suriye'de yaşanan savaşın sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı ilgilendirdiğini vurgulayarak, "Türkiye tek başına bir şey yapamayabilir ama Suriye'ye barışın gelmesi için de Türkiye çok önemli bir rol alacak. Bütün Suriye halkının Türkiye'ye vefa borcu var" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.