banner

Görme engelli öğretmeni karanlık dünyasına ışık oldu




Konya'da doğuştan görme engelli ve cam kemik hastası 11 yaşındaki Mehmet Akdemir, rahatsızlıklarıyla yaşamayı ve mutlu olmayı, görme engelli öğretmeninin desteğiyle başardı.

gorme engelli oğretmen ogrenciKonya'da doğuştan görme engelli ve cam kemik hastası 11 yaşındaki Mehmet Akdemir, ömür boyu sürecek rahatsızlıklarıyla yaşamayı ve mutlu olmayı, görme engelli öğretmeninin desteğiyle başardı.

Öğretmen Serkan Kara (35), insanların zamanında kendisi için "Bize sıkıntı yaşatmasın, elimize ayağımıza dolanması" düşüncesinin hakim olduğunu söyledi.

Azmiyle, çevresindekilerin olumsuz bakış açısını değiştirdiğini aktaran Kara, hep insanlara faydalı olabilmek için çaba gösterdiğini, görme engelli ve cam kemik hastası Mehmet ile ilgilenmesi istenince hiç düşünmeden kabul ettiğini belirtti.

Mehmet'i çocuklarımdan ayırt etmiyorum

Öğrencisinin ilk başlarda hep bireysel düşündüğünü, dünyanın kendi etrafında dönmesini isteyerek "ben merkezli" yaşadığını dile getiren Kara, şöyle devam etti:

"Buraya geldiğimde Mehmet ile konuşuyor, dilinden ders anlatıyor, dilinden yaşamaya çalışıyorum. Mehmet'in en büyük sıkıntısı vakit geçirememesi. Ayrıldığımızda telefonla konuşuyoruz. Çift engeli olduğu için hayat standardı ve elindeki imkanlar kısıtlı. Mehmet'i iki çocuğumdan hiç ayırt etmiyorum. Öğrencim hasta olduğunda dahi derse geliyorum. Rahatsızlıklarından dolayı bazı ilaçlar ve gıdaları alması yasak. En azından onunla buluşarak moral veriyorum. Hasta olduğunda çok üzülüyorum. Hiç beklentim yok. Allah rızası için olaya yaklaşıyorum. Para, sağlık, her şey olur, geçer."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.