banner

Karanlık dünyasını müzik aydınlattı




Muş'ta görev yapan doğuştan görme engelli öğretmen Caner Keser, karanlık dünyasını aydınlatan müzik konusundaki bilgilerini öğrencilerine aktarıyor. “Görünmeyeni görmektir aslında müzik” diyen müzik öğretmeni Keser, “Akademik olarak müzikle ilgilenmeye başladıktan sonra ufkum biraz daha genişledi” dedi.

caner keserMuş'ta görev yapan doğuştan görme engelli öğretmen Caner Keser, karanlık dünyasını aydınlatan müzik konusundaki bilgilerini öğrencilerine aktarmanın mutluluğunu yaşıyor.

Muş Güzel Sanatlar Lisesinde müzik öğretmenliği yapan Keser, AA muhabirine, müzik tutkusunun küçük yaşlarda başladığını söyledi.

İlkokuldan sonra öğretmeninin yönlendirmesiyle güzel sanatlar lisesine başladığını belirten Keser, daha sonra Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünde eğitim gördüğünü ifade etti.

Öğretmenlikte ilk yılı

KPSS tercihleriyle Muş'a atandığını dile getiren Keser, "Öğretmenlikte ilk yılım. Aday öğretmenim ve heyecanlıyım. Heyecanlı olduğum kadar da istekliyim" dedi.

Hayatının müzikle değiştiğini anlatan Keser, "Müzik benim için yaşam şekli. Birçok insan için öyle ama bunun farkına varamıyoruz. Baktığımızda sabah uyanırken çalar saatimiz bile bir müzik. Okulda teneffüs zili müzik, annelerimiz yemek yaparken kulağında müzik, ağzında bir türkü, müzik. Aslında müzik hayatın her yerinde" diye konuştu.

"Müzikle akademik olarak ilgilenmeye başladıktan sonra ufkum biraz daha genişledi. Görünmeyeni görmektir aslında müzik" ifadelerini kullanan Keser, müzik öğretmeni olmasına rağmen bu konuda henüz yolun başında bulunduğunu kaydetti.

Müziğin kendisine birçok şey kattığına işaret eden Keser, "Çevremin genişliği ve hayatımı idame ettirebilmem, müziğin sayesindedir. Müzik, engellilerin tutunacakları dal olabilir. Bir şekilde ilgilenilirse, özgüvenli olunursa müzik onlar için her zaman yol gösterecektir. Hatta kapalı yolları teker teker açacaktır" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.