banner

Ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısı 327 bine ulaştı




Ataması yapılmayan öğretmenler Türkiye’de kanayan bir yara olmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl atanacak öğretmen sayısını belirlemiş olsa da bu sayı öğretmen açığını kapatmaya yetmiyor. Türkiye’de eğitim fakültelerinden mezun oldukları halde göreve atanamayan öğretmenlerin sayısı 327 bine ulaştı.

atanamayan öğretmenlerSon beş yılda bu gruptaki öğretmenlerden 18’i, atanamadığı için bunalıma girdi ve intihar ederek hayatına son verdi.

Eğitim fakültelerinden mezun oldukları halde yıllardır atamaları yapılmayan öğretmenlerin sayısı 327 bine ulaştı.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) son beş yılda bu öğretmenlerden 18’inin intihar ederek yaşamına son verdiğini belirtti. Ölümü tercih eden öğretmenler geride yürek burkan notlar ve yaşam öyküleri bıraktı.

Cenazemi hastanede bırakmayın

ŞENGÜL ÖZKAN: 01.03.2007 tarihinde Bursa’da intihar etti. Ücretli öğretmendi. Tam dört yıl atama bekledi.

NURAN UCA: 05.06. 2007 tarihinde Batman’da yaşamına son verdi.

NURAY ÖZER: 13.08.2008 tarihinde Elazığ’da intihar etti. Ağın ilçesinin Saraycık köyünde vekil öğretmendi. Atama bekliyordu.

MUHAMMET AYTEKİN ÇİFTÇİ: “03.05.2009 tarihinde Trabzon Akçaabat Lisesi’nde ücretli öğretmenlik yapıyordu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.