banner

Öğretmenin Tarihe Yolculuk Projesi Türkiye'de uygulanacak




Bitlis'in Tatvan ilçesinde  yurt dışı gezisi için biriktirdiği parayla 600 öğrenciye ilk kez sinema filmi izleme keyfi yaşatan Mihraç Kulu'nun projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokolle bütün Türkiye'ye yayılacak.

mihrac_kuluMihraç Kulu, imkanlarını tamamen köy çocuklarını sinemayla buluşturmak için harcadığını ve yüzlerce çocuğun hayalini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Yurt dışı gezisi için biriktirdiği parayla öğrencilerini sinemaya götürdüğünü anımsatan Kulu, "Yüzlerce çocuğun hayalinin gerçekleşmesi daha güzel bir şey. Bu benim hayalimden çok daha öte ve anlamlıydı. Tabii bana böyle bir şey nasip ettiği için Allahıma şükrediyorum. Tabii ki imkanlarımız sınırlı. Projeyi hayata geçirdikten sonra Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal beni makamına davet etti. Kendisinin bu konuya duyarlı olması, Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol dahilinde bu projenin bütün Türkiye'ye yayılacağının müjdesini vermesi beni çok mutlu etti. Burada bir şeyler yaparken birçok çocuğun bundan faydalanacağını bilmek ve vesile olmak çok mutluluk verici" ifadelerini kullandı.

''Gönülden yapılan iş Allah katında da yeryüzünde de kıymetlidir''

Proje kapsamında 18 okuldaki 600 öğrenci ile 300 öğretmenin "Ertuğrul 1890" filmini izlediğini hatırlatan Kulu, görünüşte maddi olarak külfetli görünse de gönülden yapılan işin Allah katında ve yeryüzünde kıymetli olduğuna inandığını ifade etti. Kulu, "Bunu bir kez daha görme şerefine nail oldum. Çocuğun mutluluğu her şeyden daha çok kıymetli. Ayrıca Bakanımız Mahir Ünal'ın 7 Haziran'da düzenlenecek Ertuğrul Şehitleri Anma Programı için bizi Japonya'ya davet etmesinden mutluluk duyduk. Çok gururlandık ve duygulandık." dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.