banner

Asli öğretmenliğe geçiş sınavı 18 Aralık'ta yapılacak




MEB'in "Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı Kılavuzu"na göre, öğretmen adayları asli öğretmenlik geçiş yazılı sınavına 18 Aralık 2016 Pazar günü girecek. Sözlü sınav 26 Aralık 2016-26 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacak.

 

mebMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) "Asli̇ Öğretmenli̇ğe Geçi̇ş Sınavı Kılavuzu" yayımlandı.
MEB'in internet sitesinden yayımlanan kılavuzuna göre, asli öğretmenliğe geçiş yazılı sınavı, 18 Aralık 2016 pazar günü saat 14.00'te 81 il merkezinde yapılacak.
Yazılı sınava giren adaylar, 26 Aralık 2016 ile 26 Ocak 2017 arasında yazılı sınava girdiği illerde sözlü sınava alınacak.
MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğince performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan aday öğretmenler bir yıl fiilen çalışma şartını yerine getirmeleri halinde yazılı sınava girecek. Yazılı sınava katılan adaylar sözlü sınava katılacak.
Adaylar 65 liralık sınav ücretini MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile T.C Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, ATM aracılığı veya internet bankacılığıyla 17 Ekim ila 11 Kasım arasında yatıracak.
MEBBİS kayıtlarına göre sınava giriş şartlarını taşıyan ve sınav ücretini yatıran adaylara sınava giriş belgesi düzenlenerek "www.meb.gov.tr" adresinde yayımlanacak. Adaylara sınav giriş belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

Sınavda 100 soruya 120 dakika
Sınavda, adaylara toplam 100 adet çoktan seçmeli 4 seçenekli soru sorulacak. Soruların yüzde 15'i 657 ve 4483 sayılı kanunlardan, yüzde 30'u bakanlık teşkilatı, görevleri ve mevzuatından, yüzde 50'si öğretmenlik uygulamalarından ve yüzde 5'i İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük konularından oluşacak.18 Aralık Pazar günü saat 14.00'te başlayacak sınav, tek oturum halinde yapılacak ve 120 dakika sürecek.

 

Sözlü sınav 26 Aralık 2016-26 Ocak 2017 tarihlerinde

 

Yazılı sınava katılan adaylar yazılı sınavın sonucunu beklemeksizin sözlü sınava katılacak. Sözlü sınav illerde oluşturulacak sözlü sınav komisyonu tarafından yapılacak. Adaylar sözlü sınava yazılı sınava katıldığı ilde girecek ve sözlü sınav için herhangi bir ücret ödemeyecek. Sözlü sınav takvimi il milli eğitim müdürlüğü internet sitesi ana sayfasından en geç 22 Aralık'ta yayımlanacak. Sözlü sınav takviminin yayımlanmasının ardından il milli eğitim müdürlüklerince ilgili adaylara tebliğ edilecek. Sözlü sınavlar 26 Aralık 2016'da başlayarak, en geç 26 Ocak 2017'de tamamlanacak.
Sınav sonuçları 3 Şubat 2017'de "www.meb.gov.tr" adresinden ilan edilecek.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.