banner

Öğretmenlere maaş yerine civciv verilecek




Özbekistan'da öğretmen ve doktorların aylıklarının bir kısmı, yurt dışından getirilen 'civciv'ler verilerek ödendi.

Buhara'nın Vobkent ilçesinde, kamuda çalışan personele aylık yerine, Sırbistan'dan getirilen 20 bin civciv dağıtılırken, 4 bin 500'ünün ise ilçedeki dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak verildi.

Vobkent Belediye Başkan Yardımcısı Mahmud Halimov, yaptığı açıklamada, Sırbistan'dan getirilen yumurtadan elde edilen civcivlerin ilçedeki kamu kurumlarında çalışanlardan gönüllü olanlara aylıklarının belli bir kısmını civciv olarak verildiğini, ayrıca ilçedeki herkesin bu civcivlerden satın alabileceğini belirtti.

40 bin sipariş

Halimov, bu uygulamaya Özbekistan Bakanlar Kurulu'nun ilçe ve kasabalarda tavuk eti, yumurta üretimi, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve üretiminin artırılmasına yönelik Şubat ayında aldığı karar çerçevesinde hayata geçirildiğini belirterek, bir sonraki aylıklar için de 40 bin civciv siparişi alındığını kaydetti.

Vobkent'de görev yapan bir öğretmen, "Bizim her birimize 10'ar civciv almamız önerildi. Her civciv, 5 bin 500 Som'dan (2,5 dolar) bunlar yerli civcivlerden daha pahalı" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.