banner

Atanamadığı için intihar eden öğretmenler anıldı




Diyarbakır’daki Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP), Ergani’de intihar eden arkadaşlarını anmak için, AKP il binası önünde toplanarak, basın açıklaması yapmak ve ardından parti binasına siyah çelenk bırakmak istedi.

Ancak polis, buna izin vermedi. Bunun üzerine bir süre oturma eylemi yapan AYÖP üyeleri, yapılan görüşmelerden sonuç alınmayınca, bulundukları yerde basın açıklaması yapmak zorunda kaldılar.

İntihar eden öğretmenlerin fotoları taşındı

Eylemde, intihar eden öğretmenlerin fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde “İşsizlik öğretmenlerin kaderi değildir”, “Daha kaç işsiz öğretmen intihar edecek”, “Kara tahta görmeden kara toprak gördüler”, “KPSS mezara öğretmenler okula”, “Tabletler sizin Mustafalar bizim olsun” yazılı dövizler taşındı. Eylemde, son olarak Ergani’de hayatına son veren  Mustafa Kaya’nın fotoğrafı da taşınırken sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz”, “İmama kadro öğretmene cop” sloganları atıldı.

Öğretmenler bunalımda

Önceden hazırlanan basın açıklamasını okuyan AYÖP sözcüsü Filiz Boz, ataması yapılmayan öğretmenlerin bunalımda olduğunu söyledi ve koşulların düzeltilmemesi nedeniyle intiharların yaşandığını ileri sürdü. Ülke genelinde  350 bin öğretmenin atamalarının yapılmasını beklediğini de belirten Boz, bunların en az yarısının intiharın eşiğinde olduğunu vurguladı.

Hükümete serzeniş

“Eğitimde devrim yaptık” diyen hükümete seslenen Boz, intiharlara neden sessiz kalındığını sordu. KPSS’nin lağvedilmesi gerektiğini söyleyen Boz, “Öğretmenler mezuniyet sonrası bu utanç duvarının önünde sıraya giriyor, birkaç puan fazla alanlar atanıyor diğer meslektaşlarımız da bizler gibi başka baharı bekliyor” dedi.

Polise çelenk attılar

AKP iktidarında kadrolaşmanın alabildiğine yapıldığını ve tüm kurumlara sızdıklarını da kaydeden Boz, buna karşı susmayacaklarını belirtti. Boz, “Hakkımızı alana kadar meydanlarda olacağız” dedi. AYÖP üyesi gurup, basın açıklamasını yaptıktan sonra AKP il binasına bırakmalarına izin verilmeyen çelengi, polise attıktan sonra buradan ayrıldılar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.