banner

Dinçer'den ücretli öğretmenliğe yeşil ışık




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, atama bekleyen potansiyel öğretmen adayı sayısının 236 bin 895; toplam öğretmen ihtiyacının ise 116 bin 317 olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereğince ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılabileceğini söyledi.

236 bin potansiyel öğretmen var, ihtiyaç ise 116 binDinçer, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in soru önergesine verdiği yanıtta, 2010-2011 yılında KPSS'ye katılmış ve atama bekleyen potansiyel aday sayısının 236 bin 895 olduğunu açıkladı.

29 Mayıs tarihli bakanlığının MEBBİS Norm İşlemleri Modülü verilerine göre değişik alanlarda olmak üzere toplam öğretmen ihtiyacının 116 bin 317 olduğunu belirten Dinçer, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince ihtiyaca yönelik 29 Mayıs tarihi itibarıyla görevlendirilen ücretli öğretmen sayısının 52 bin 616 olduğunu vurguladı. Oluşacak öğretmen açığının Ağustos 2012 atama döneminde Bakanlığa tahsis edilecek kadro ölçüsünde karşılanabileceğini belirten Dinçer, şunları ele aldı:

“4 Haziran 2011 tarihinden itibaren sözleşmeli öğretmen görevlendirmesine son verildi. Bakanlığımıza tahsis edilecek kadro ölçüsünde yapılan atamalarla öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı il ve ilçelerde, ilgili milli eğitim müdürlüklerince Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereğince ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılabilir.

Bütçe Kanunlarının verdiği yetkinin yanında Bakanlar Kurulu'nca Bakanlığımıza tahsis edilen ve Maliye Bakanlığı'nca kullanım izni verilen ilgili yıla ait toplam öğretmen kadroları illerin öğretmen ihtiyaç oranları dikkate alınarak il milli eğitim müdürlüklerine dağıtılıyor. İl milli eğitim müdürlükleri de kendi illerine ayrılan kontenjan ölçüsünde atama yapılacak alanlar ile bu alanlara atanacakların istihdam edileceği eğitim kurumlarını belirliyor. Bu eğitim kurumlar, atama dönemlerinde sisteme yansıtılıyor ve atanacak öğretmen adaylarının tercihlerine sunuluyor.”

Dinçer, Ağustos 2012 atama döneminde 40 bin öğretmen atamasının planlandığını anımsattı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.