banner

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişti




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti.

Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle 6 Mayıs 2010 tarihli yönetmeliğin 41. maddesinin, ''İl içinde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi durumunda valiliklerce fazlalığın giderilmesine yönelik il içinde yapılacak yer değiştirmeler, zamana bağlı olmaksızın ancak öğretim yılının başladığı tarihten itibaren en geç mart ayı sonuna kadar tamamlanması gerekmektedir'' şeklindeki 5. fıkrasından ''ancak öğretim yılının başladığı tarihten itibaren'' ibaresi çıkarıldı.

Yönetmeliğe, norm fazlası öğretmen bulunması durumunda öğretmen görevlendirmesine ilişkin, ''Herhangi bir branşta norm kadro fazlası bulunan illerde fazla bulunan branşta ek ders ücreti karşılığında görevlendirme yapılamaz, vekil öğretmen çalıştırılamaz'' maddesi eklendi.

''Yatılı ilköğretim bölge okullarında'' ibaresinin ''yatılı bölge ortaokullarında'' olarak değiştirildiği yönetmelik, yürürlüğe girdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.