banner

2013 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?




2013 öğretmen atama takvimine göre bu yıl atamalar 16-29 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Öğretmenlerin atanabilmesi için KPSS A Grubu Öğretmenlik ve KPSS ÖABT sınavlarına girmeleri gerekiyor. KPSS puanları öğretmenler için bir yıl geçerli olacak

Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2013 Öğretmen atamaları 16-29 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Öğretmen atamaları için adayların 6-7 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak KPSS sınavı ile 14 Temmuz KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavına girmeleri gerekiyor.

2012’de YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar gereği KPSS puanları öğretmenler için bir yıl geçerli olacak. Öğretmenlerin MEB’e bağlı okullara atamalarının yapılabilmesi için KPSS A Grubu Öğretmenlik sınavı ve 15 branşı kapsayan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavlarına girmeleri ve bu sınavlardan geçerli bir puan almaları şartı aranmaktadır. ÖABT sınavı 15 branşı kapsıyor. Bu branş dışındaki öğretmen adayları KPSS A Grubu Öğretmenlik Sınavından alacağı puanla atama başvurusunda bulunabilecek.

ÖABT örnek soruları için Tıklayın

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM),  KPSS puanı hesaplanırken hangi katsayılara göre puanlamanın yapılacağı oranları açıkladı.

KPSS121 puanı için ÖABT yüzde 50, eğitim bilimleri yüzde 20, genel kültür yüzde 15 olarak belirlendi

Buna göre;

KPSS 121 puanı için

Öğretmenlik Alan Sınavı puanı oranı 0.50

Eğitim bilimleri oranı 0.20

Genel kültür ve Genel yetenek oranı 0.15 olarak belirlendi

KPSS 10 puanı için

Genel yetenek 0.30

Genel kültür 0.30

Eğitim bilimleri 0.40

Detaylı bilgi için Tıklayın

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.