banner

Yetenek gerçekte nasıl gelişir?




Özgür Bolat’ın Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü yazısı “Yetenek gerçekte nasıl gelişir?”

Özgür Bolat, bugünkü köşesinde yeteneğin temeli oluşturmasına rağmen, asla belirleyici olmadığını çoğu yetenekli insanın adını bile bilmediğimizi çünkü bir alanda pratik yapmadıklarını belirtti. Bolat, Mozart’ın doğuştan gelen bir müzik yeteneği olduğunu ama onu dahi yapanın çalışması olduğunu, Mozart’ın 6 yaşına geldiğinde 3500 saat pratik yaptığını belirtti.

İşte Bolat'ın bugünkü yazısı;

Yetenek gerçekte nasıl gelişir?

2008 olimpiyatları, Michael Phelps için ayrı bir önem arzediyor. Amacı, 8 altın madalya kazanıp, Mark Spitz’in rekorunu kırmak.

İşler yolunda giderken, 5. yarışında talihsiz bir olay yaşıyor. Gözlüğü su alıyor ve görmeden yarışmak zorunda kalıyor. Bu da onun zamanlamasını etkiliyor.

(Yarışların bir tanesini Cavic’den sadece 0.01 saniye önce bitirerek kazandığını düşünürsek, zamanlamanın önemini anlarız.)

Kör yüzmesine rağmen, Phelps çok iyi zamanlama yapıyor ve birinci oluyor. Phelps bunu nasıl beceriyor?

Yazının devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.