banner

Gezici anaokulu yeniden yollarda




Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte gezici anaokulu da hizmet vermeye başladı.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde geçen yıl hizmet vermeye başlayan gezici anaokulu, yeni dönemle tekrar eğitime başladı. Köylerde okul öncesi eğitim eksikliğini gidermek amacıyla hayata geçen proje kapsamında gezici anaokulu, köylerin yolunu tutuyor.

‘Hacivat Karagöz' ismi verilen gezici anaokulu, şehir merkezine uzak olan köy ve mahalleleri tek tek dolaşarak minik öğrencilere okul öncesi eğitim veriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olarak eğitim vermeye devam eden gezici anaokulunun yakıt, şoför ve diğer bakım masrafları Elmadağ Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Sabah erken saatte hareket eden gezici okul, köylerden topladığı öğrencileri en son noktada bulunan Süleymanlı köyüne getiriyor. Burada çocuklar otobüs içerisinde ders görürken dışarıda da seyyar park alanı hazırlanıyor. Çocuklar, oluşturulan park alanında doyasıya eğleniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.