banner

Öğretmenler korosu kuruldu




Sivas'ta 38 öğretmenin katılımıyla Türk Halk Müziği Korosu kuruldu.

Kent merkezindeki ve bazı köylerdeki eğitim kurumlarında görev yapan 2'si okul müdürü, 12'si müzik öğretmeni olmak üzere 38 öğretmenin yer aldığı "Gönüllü Öğretmenler Korosu", ilk konserini Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında 26 Kasım'da saat 19.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde verecek.

Öğretmenler, konser hazırlıklarını Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi'nde sürdürüyor.

Sivas Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentte 8 bine yakın öğretmenin görev yaptığını belirterek, "İl genelindeki öğretmen arkadaşlarımızın hangi konulara ilgilerinin olduğuna dair ön çalışma yaptık. Bu çalışmalar sonucunda talepleri değerlendirdik. Halk müziği korosu, tiyatro topluluğu ve doğa yürüyüşü grubu ile yağlı boya, satranç, halk oyunları, fotoğrafçılık ve ebru alanlarında gönüllü öğretmen  toplulukları oluşturduk" diye konuştu.

Müzik öğretmeni Mustafa Dağdeviren'in şefliğini yaptığı koroda yer alan öğretmenlerden 8'inin enstrüman çaldığını ifade eden Özdemir, koronun yaklaşık bir aydır konsere hazırlandığını dile getirdi.

Öğretmenlerin konserde 10'u solu, 10'u da koro olmak üzere 20 eseri seslendireceğini belirten Özdemir, "26 Kasım akşamı öğretmenlerimiz ve eğitim camiamızla bu çalışmamızı paylaşacağız" dedi.

Özdemir, koronun gelecek günlerde ise emekli öğretmenler onuruna konser vereceğini sözlerine ekledi.

Koro şefi Dağdeviren ise koroda yer alan öğretmenlerin müzik kulağının çok iyi olduğunu söyledi. Öğretmenlerin hepsinin birbirinden yetenekli olduğunu vurgulayan Dağdeviren, "Onlarla çalıştığım için mutluyum. Öğretmenler korosu olduğumuz için öncelikli olarak Öğretmenler Gününde konser vereceğiz ve çalışmalarımız devam edecek. İlerleyen günlerde farklı konserlerde bir arada olacağız" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.