banner

Milli Eğitim Bakanı Avcı'dan 7. sınıf öğrencisine mektup




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Van'da tanıştığı, kentteki yerel bir gazetede yazarlık yapan 7. sınıf öğrencisi Zeynep Özgür Can’a kutlama ve destek mektubu gönderdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Van'da 26 Ekim'de gerçekleştirilen toplu açılış sırasında tanıştığı, kentteki yerel bir gazetede yazarlık yapan 7. sınıf öğrencisi Zeynep Özgür Can'a kutlama ve destek mektubu gönderdi.

İlknur Ilıcalı İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Zeynep Özgür Can, Van ziyaretinde tanıştığı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, kentteki yerel bir gazetede yazarlık yaptığını anlattı. Bakan Avcı'nın, gazetedeki yazılarını görmek istediği Can,  daha önce kaleme aldığı ve ileri günlerde yayınlayacağı yazılarını bir mektupla Avcı'ya gönderdi.

Bakan Avcı da köşe yazılarını ve mektubunu okuduğu minik öğrenciye cevap mektubu gönderdi. 

AA muhabirine, Milli Eğitim Bakanı Avcı'yla tanışma ve mektuplaşma sürecini anlatan Zeynep Özgür Can, Bakan Avcı'nın kendisine karşı gösterdiği ilgiden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Avcı'ya ilgisinden dolayı teşekkür eden ve kendisine kitap önerilerinde bulunduğunu anlatan Can, daha iyi ve güzel yazılar kaleme almak için hem Bakan Avcı'nın hem de öğretmenlerinin tavsiyelerini dinlediğini ifade etti.

Bakan Avcı, mektubunu Paris'ten gönderdi

Can, Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili bir yazı kaleme aldığını ve bu yazısında öğrencilere yardımcı olduğunu tasavvur edebildiği bir bakan profilini göz önünde bulundurduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Ben Sayın Nabi Avcı'nın yazılarıma ve mektubuma cevap vereceğini düşünmüyordum. Ama tüm yoğunluğuna rağmen bana mektup yolladı ve bu beni çok mutlu etti. Diğer öğrenci arkadaşlarımız da yazılarını yazıp gönderebilirler. Kesinlikle Sayın Nabi Avcı bunlarla çok ilgileniyor. Çok yoğun olmasına rağmen bana yazdığı mektubu da  Paris'te UNESCO'nun düzenlediği konferansta, o yoğunluğun içerisinde  göndermiş. Bunları yapması çok onur verici ve gururlandırıcı.  Arkadaşlarım bana 'Zeynep yazılarında ne kullanıyorsun?, ne okuyorsun?, nasıl yazıyorsun?'  diye sorrmaya başladılar. Bu tabii ki çok hoşuma gidiyor. Benim gibi birçok arkadaşım var yazı yazmak isteyen. Onlara yazmalarını kesinlikle tavsiye ediyorum. Hani bazı insanlar var konuşarak kendilerini iyi ifade ederler, bazı insanlar da var yazarak kendilerini ifade ederler. Ben de bunları yapmaya çalışıyorum. Eksik yönlerim olsa da bunları İnşallah telafi etmeye çalışıyorum."

Avcı'nın gönderdiği mektup

7. sınıf öğrencisi Zeynep Özgür CanMilli Eğitim Bakanı Avcı'nın mektubu şöyle: 

"Sevgili Zeynep, gönderdiğin yazıları da Vansesi'ndeki "Yalnızız Çünkü..." başlıklı yazını da okudum. Önce seni tebrik ederim. Birincisi, düşüncelerini çok düzgün ve yalın bir anlatımla dile getirdiğin için.. İkincisi, konu  seçimindeki genişlik ve çeşitlilik için... Üçüncüsü (bir-iki yerde, dahi anlamına gelen "de" ve "da"ları ayrı yazmayı unutmakla birlikte) yazım kurallarına özen gösterdiğin için... İnşallah bol bol okuyarak, bol bol yazarak bu yeteneğini daha da geliştireceksin. Vansesi gazetesini de, senin gibi genç bir yazar adayının yeteneğini görüp yer verdiği ve sana bir köşe tahsis ettiği için ayrıca kutluyorum. Tabii aileni ve öğretmenlerini de kutluyorum. Bu arada küçük bir uyarıda da bulunmak istiyorum: Bazı genç yazar adayları, özellikle yazıları veya şiirleri yayınlanmaya başladıktan sonra, okumaya daha az vakit ayırmaya başlarlar. Sen sakın bu tuzağa düşme...  Okumaya her zamankinden daha fazla vakit ayır. Derslerini de ihmal etmeden, mesela Sezai Karakoç'un denemelerini ve şiirlerini, Sait Faik'in ve Mustafa Kutlu'nun hikâyelerini okumanı özellikle tavsiye ederim. Daha sonra okuyacağın Salâh Birsel'in denemeleri de özellikle kelime dağarcığının zenginleşmesine çok katkıda bulunacaktır.

Ben şimdi Paris'te UNESCO Konferansı'nda olduğum için, gece kaldığımız otele dönünce sana bu mektubu yazabiliyorum. Türkiye'de, özellikle de Ankara'da o kadar yoğun çalışıyoruz ki böyle mektup yazmaya bile fırsat bulamayabiliyoruz. Onun için cevabım gecikti diye üzülmeni istemem. 

(Hazır yeri gelmişken: Bak mesela yukarıdaki "Türkiye'de, özellikle de Ankara'da o kadar yoğun çalışıyoruz ki, böyle mektup yazmaya bile fırsat bulamayabiliyoruz." cümlesinde geçen birinci "de"yi bitişik, yani  "Türkiye'de" diye yazdım, çünkü bu "de" YER belirtiyor. "Ankara'da"  derken de öyle... 

Ama mesela  "Ankara da, Paris de, Roma da kalabalık başkentler arasındadır"  derken, "de" ve "da"ları ayrı yazıyoruz. Zaten sen de bu kuralı yazılarında genellikle doğru uygulamışsın. İşte öğretmenler de böyledir: Her fırsatta illa bir şey öğretmeden duramazlar...)

Sana, ailene, öğretmenlerine, arkadaşlarına çok selam ediyor, gözlerinden öpüyorum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.