banner

8 yaşında dünya üçüncüsü oldu




Samsun'da yaşayan 8 yaşındaki ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Pınar Aslantaş, resimdeki başarısı ile dünya üçüncülüğü elde etti

Yaptığı resimlerle iki kez dünya üçüncülüğü elde eden Aslantaş, ailesinin de desteğiyle yeni başarılar hedefliyor.

Küçük Pınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resim yapmayı çok sevdiğini, resim yaparken çok mutlu olduğunu söyledi. Resimlerinin ödüllendirilmesinin kendisini keyiflendirdiğini ifade eden Aslantaş, ileride ressam olmak istediğini anlattı.

Anne Beyhan Aslantaş da kızı Pınar'ın 2 yaşındayken resim yapmaya başladığını, 4 yaşında ise resim kursuna gittiğini belirtti.

Kızının 6 yaşında, kendisinden büyük yarışmacıların da katıldığı Tayvan'da düzenlenen uluslararası resim yarışmasında çizdiği "denizaltında yaşam" konulu resminin dünya üçüncüsü olduğunu, bu yıl Belarus'ta düzenlenen "yöre halkı" konulu yarışmada da yine dünya üçüncülüğü elde ettiğini belirten Beyhan Aslantaş, kızının başarılarıyla gurur duyduklarını dile getirdi.

"Resme duvarları çizerek başladı"

Pınar'ın resim yapmayı çok sevdiğini söyleyen anne Aslantaş, "Pınar eli kalem tutmaya başladığında resim yapıyordu. Evin duvarlarını çizmeye başlamıştı. Büyük kızım da resim kursuna gidiyordu. Pınar ablasıyla kursa gitmeye başladı. Kursta resim yapmayı daha da geliştirdi. Pınar, Tayvan ve Belarus'ta düzenlenen yarışmalarda dünya üçüncülüğü kazandı. İnşallah ileride birincilik de elde ederek iyi bir ressam olur" diye konuştu.

Pınar'ın 12 yaşındaki ablası Şevval Aslantaş ise ilkokulda resim kursuna başladığında kardeşinin de yaptığı resimleri görünce kursa gitmek istediğini, kardeşinin başarılarının kendisini mutlu ettiğini kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.