banner

Üniversitelilerden Van’a yardım




Üniversitesi (İÜ) Eczacılık Fakültesi Sosyal Sorumluluk Birimi öğrencileri başlattıkları "Van Üşüyor Biz Sarıyoruz" projesiyle, İstanbul'da topladıkları giyecek ve battaniyeleri, Van'da muhtaç ailelere ulaştırdı.

Proje kapsamında Van'a gelen öğrenciler, beraberlerinde getirdikleri yardım malzemelerini kendi elleriyle ailelere dağıttı.

Öğrenci temsilcisi Esra Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, birim olarak "Van Üşüyor Biz Sarıyoruz" adı altında proje hazırladıklarını söyledi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Biz İstanbul'da üşüyoruz ama Van'daki aileler bizden daha fazla üşüyor. Bu nedenle böyle bir proje hazırladık. Van'ın hava şartlarının çok daha çetin olduğunu ve kentteki ihtiyaç sahiplerinin bizden daha fazla üşüdüğünü düşündük. Projemizi sosyal medya üzerinden de duyurduk. Böylece İstanbul dışından hatta yurt dışından bile yardım aldık. Almanya'dan arayıp 'size nasıl eşya gönderebiliriz' diyen oldu. Verdiğimiz adreslere kısa sürede yardımlar yağdı. Biz de Van'a gelerek bu yardımları muhtaç ailelere ulaştırdık. Bu projemiz devam edecek. Dağıtımda İl Sağlık Müdürlüğü de bize çok yardımcı oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz."

Yardım dağıtımına katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar ise öğrencilerin kente ulaştırdığı yardımı müdürlük ve UMKE ekiplerinin de katılımıyla muhtaç ailelere ulaştırdıklarını, bu ailelerin sağlık konusunda yaşayacağı sorunlara da çözüm bulacaklarını belirtti.

Yardım alan Sibel Alpdağtaş, eşi tarafından terk edildiğini, 4 çocuğuyla kerpiç ve bakımsız bir evde yaşamaya çalıştığını belirterek, kendilerine yardım ulaştıran öğrencilere teşekkür etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.