banner

Öğrencisine destek olmak için öyle bir şey yaptı ki!




İran'ın batısındaki Kürt kenti Merivan'daki bir ilkokul öğretmeni, saçları dökülen hasta bir öğrencisine destek olmak için kafasını kazıttı.

Guardian gazetesinin haberine göre, Ali Muhammediyan isimli öğretmen, sınıf arkadaşlarının hasta öğrenciyle dalga geçtiğini fark edince sekiz yaşındaki Mahan Rahimi'ye moral vermek için saçlarını sıfıra vurdurdu.

"Sınıf arkadaşları, hastalıktan saçları dökülen öğrencimle dalga geçiyordu. Ben de ona yardımcı olmak istedim ve kafamı kazıttım" diyen 45 yaşındaki Muhammediyan, Guardian'a telefonla yaptığı açıklamada, "Bu davranışımın insanları etkilemesine çok sevindim. Herkes inanılmaz olumlu tepki verdi" ifadesini kullandı.

Kuzey Irak basınına göre, 23 yıldır öğretmenlik yapan Muhammediyan, Mahan'ın kanser hastası olduğunu söyledi. Guardian'a göre ise Tahran'daki Razi hastanesinde görevli doktorlar, İran devlet televizyonuna yaptıkları açıklamada, Mahan'ın bağışıklık sisteminde bir sorun olduğu ve hastalığının kesin nedeninin halen araştırıldığını söyledi. Mahan'dan alınan örneklerin teşhis için Almanya'ya da gönderildiği belirtildi.

İran basınında "haftanın kahramanı" ilan edilen duyarlı öğretmen, "Şimdi okuldaki herkes saçlarını kazıtmak istiyor" dedi. Nitekim Muhammediyan'dan sonra, İranlı öğretmenin 23 öğrencisi de saçlarını kazıttı. İki kızı ve bir oğlu bulunan Muhammediyan, "Mahan'ın sınıf arkadaşları da artık ona destek oluyor. Yüzündeki gülümseme geri döndü" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.