banner

Rektör olduğu okuldan diploma aldı




Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ADÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans programını başarıyla bitirip diplomasını törenle aldı.

Prof. Dr. Mustafa BirincioğluAnadolu Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1987 yılında mezun olan Prof. Dr. Birincioğlu, geçen sürede, çeşitli üniversitelerde farmakoloji, sağlık kuruluşları işletmeciliği, işletme, tıbbi ve aromatik bitkiler bölümlerinde eğitim görüp diploma aldı.

Son olarak ADÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" yüksek lisans programını başarıyla tamamlayan Birincioğlu, Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle, diğer öğrencilerle diplomasını aldı.

Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, törendeki konuşmasında, öğrenmenin önemine işaret ederek, şunları söyledi:

"Ömrünü, öğrenmeye adamış profesyonel bir öğrenciyim. Bilinmeyenleri öğrenmek, öğretmek beni mutlu ediyor. İnsanın içinde bilme, bilimi sevme arzusu hep olmalı. Yaşadığınız dünyada yerinizi bilir, yeteneklerinizin sınırını keşfedip hedeflerinize odaklanırsanız, istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Bilimin, insanlığı aydınlatanların doğduğu coğrafyanın çocuğu olarak 6 üniversitedeki ayrı ihtisas alanlarından bilgi edinmeyi hedeflemem, çok olağanüstü sayılmamalı. Dünyada yeni trend, hayat boyu öğrenmedir. Bilgi çok hızlı bir dönüşüm geçiriyor. Tek branşta bir doktora ile 25 yıl idare edebilmek artık mümkün değil. İnsanların sürekli kendilerini yenilemeleri gerekli. Hangi branşta okunursa okunsun, insanlar meslekleriyle ilgili idari bölümleri de mutlaka okumalıdır. Okumanın yaş sınırı yok. Sürekli okumak lazım."

ADÜ'de fakülte sayısının 12'den 16'ya çıktığına değinen Birincioğlu, "Hedefimiz, Aydın'da 60 bin öğrencimize eğitim verebilmek. 2010 yılında 107 milyar ödeneği olan üniversitemizin 2014 yılı ödeneği, 177 milyara çıktı. Kapalı alanlarımız, yüzde 153 arttı" dedi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Neval Genç de toplam 150 öğrencinin bu yıl ilk kez enstitüden mezun olduğunu belirterek, okulda bin 346 öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrencilere, mezuniyet belgeleri takdim edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.