banner

Öğrenciler harçlıklarını Suriyeli çocuklara gönderdi




Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde ortaokul öğrencileri, "Bu Haftaki Harçlığım Suriyeli Çocuklara" kampanyası kapsamında biriktirdikleri harçlıkları, Suriyeli çocuklar gönderdi

Ortaköy ilçesinde ortaokul öğrencileri, düzenledikleri "Bu Haftaki Harçlığım Suriyeli Çocuklara" kampanyası kapsamında biriktirdikleri harçlıkları, Suriyeli çocuklar için bağışladı.

İstiklal Ortaokulu 7. ve 8. sınıf öğrencileri, Suriye’de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek ve açlık tehlikesi altındaki çocuklara yardımda bulunabilmek için Okul Müdürü Şeref Özkula ve Müdür Yardımcısı Süleyman Karakülah’ın katkılarıyla "Bu haftaki Harçlığım Suriyeli Çocuklara" adlı kampanya düzenledi.

Kampanya kapsamında, okul bahçesinde stand açan öğrenciler, 3 gün boyuca para, kıyafet ve kuru gıda bağışlarını kabul etti. Öğrenciler, toplanan paraları Suriye'ye gönderilmek üzere Kızılay hesabına yatırırken, kıyafet ve kuru gıdaları da İnsani Haklar ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'na gönderdi.

Okul Müdürü Özkula, yaptığı açıklamada, kampanya boyunca öğrenciler, öğretmenler ve velilere Suriye'de yaşanan insanlık dramı hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Öğrencilerin, kampanyaya harçlıklarının yanı sıra kıyafet ve kuru gıda bağışıyla destek olduklarını dile getiren Özkula, "Öğrencilerimiz okulumuzda bir farkındalık oluşturdular. Büyüğünden, küçüğüne kadar herkes elinden geldiğince yardımda bulundu. Umarım Suriye’deki drama bir nebze olsun faydası olur" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.