banner

Üniversite öğrencisi muhtar adayı oldu İşte sloganı




Muğla'da, Menteşe ilçesinin 4 bin 150 seçmeni bulunan Kötekli Mahallesi'nde üniversite öğrencisi Barış Esen, muhtar adaylığını ilan etti

barış esen muhtar adayıMuğla'da, Menteşe ilçesinin 4 bin 150  seçmeni bulunan Kötekli Mahallesi'nde bir üniversite öğrencisi, muhtarlık için aday oldu.

Kötekli Mahallesi'nde muhtarlık için adaylığını ilan eden 3 adaydan birisi, üniversite öğrencisi Barış Esen. Esen ve diğer 2 muhtar adayı, 4 bin 150 seçmeni bulunan mahallede seçmenleri ikna ederek muhtar seçilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Mahallesinde esnaf ve öğrencilerin kaldığı evleri, iş yerlerini gezerek muhtarlık seçimi için destek isteyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama İşletmeciliği son sınıf öğrencisi olan Barış Esen, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimini sürdürdüğü kentte muhtar adayı olduğunu söyledi.

Mahallesine eksik kalan, güzel ve kaliteli hizmetler yapabilmek, üniversite öğrencilerinin sorunlarına çözüm üretebilmek için adaylığını ilan ettiğini anlatan Esen, 2010 yılından beri Kötekli Mahallesi'nde yaşadığını ifade etti.

Aday olmaya öğrenci arkadaşlarının ve hocalarının cesaretlendirmesiyle karar verdiğini dile getiren Esen, "Öğrenci olarak geldiğim bir bölge. Daha sonra burada çalışmaya başladım. Çalıştığım bölgeye bir şeyler katmak istedim. Öğrenciliğim bittikten sonra muhtar olarak burada kalmaya devam etmek istiyorum" dedi.

Mahallenin yüzde 80'inin öğrenciden oluştuğunu ancak ikametlerinin mahallede olmaması nedeniyle oy kullanacak fazla öğrenci bulunmadığını anlatan Esen, "Adaylığımı açıklamam beklenen bir şey değildi. Çünkü Türkiye genelinde bir örneği yok. Kendimi öncü olarak görüyorum. Umarım bu son olmaz. Gençler daha fazla yerel yönetimde söz sahibi olur. Sadece öğrencilerden değil, akademisyenler de bana destek veriyor. Bir öğrencinin böyle bir atılım yapması onların çok hoşuna gitti" diye konuştu.

Sloganı "Sorunu çözmek için yaşamak gerekir"

Mahalledeki öğrenci ve yerel halkın sorunlarına hakim olduğunu vurgulayan Esen, şunları söyledi:

"Mahallede en büyük sıkıntı ulaşım ve altyapı. Altyapı sıkıntısına belediye aracılığıyla çözüm bulacağız ve acil eylem planları gerçekleştireceğiz. Ulaşımda belirli saatlerde yoğunluk yaşandığı için bunlara çözüm bulacağız. Belediyenin faaliyete geçirmediği projeleri var, onların faaliyete geçirilmesi için çalışmaları yapacağız. Barınma sıkıntısı var, yurtlar, apartlar yetersiz. Öğrenciler olarak bizim de halklarımızı savunmamız gerekiyor."

Esen, yaşadığı mahallenin güzel olmasını istediklerine dikkati çekerek, "İnsanların mutlu olmasını istiyorum. Kişilik olarak, başkalarının sorununu kendi sorunum gibi gören birisiyim. Elimden geldiği kadar öğrenci arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışacağım. Sloganım 'Sorunu çözmek için yaşamak gerekir'. Aza heyetimiz de genç. Biri öğrenci. Diğer arkadaşlarım da genç ve etkili insanlar. Bölgenin sorunlarına hakimler. Güzel şeyler yapacağıma inanıyorum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.