banner

Hababam Sınıfı sonunda mezun oldu!




Hababam Sınıfı filminin oyuncularına Abdurrahmanpaşa Lisesi yönetimi tarafından fahri diploma verildi.

"Hababam Sınıfı" eserine ilham veren, Rıfat Ilgaz'ın eğitim gördüğü Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin 129. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, "Hababam'la Söyleşi" konulu program düzenlendi.

Okul yönetimi ve Abdurrahmanpaşa Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katılan "Hababam Sınıfı" filminde "Hayta İsmail", "Bacaksız", "Kalem Şakir", "Kikirik" ve "Postal Rıza" gibi karakterleri canlandıranlar başta olmak üzere 14 oyuncu, öğrencilere filmle ilgili anılarını anlattı ve onların sorularını yanıtladı sildentadal.com.

"Postal Rıza" lakaplı Ercan Gezmiş filmi daha nice kuşakların seyredeceğini dile getirdi. "Ne mutlu ki bu projeye imza atmışız" diyen Gezmiş, "Bunun çok büyük onurunu ve gururunu görüyoruz. Bu onuru ve gururu da sizler veriyorsunuz. Hepiniz sağolun, var olun. Hababam Sınıfı oyuncuları olarak, inanılmaz büyük bir aileyiz biz. Şartlar imkan verseydi de tam Hababam Sınıfı olarak gelseydik. Her gün birbirimizi ararız. Bir sloganımız var, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için" ifadelerini kullandı.

"Hiç kimse rol yapmadı ve herkes kendisini oynadı"

Bir öğrencinin, "Hababam Sınıfı'nın bu kadar yıl sonra bile seneler boyu nesillerce izlenmesinin sebebi nedir" sorusuna "Kalem Şakir" karakterini canlandıran Bülent İğdiroğlu, "Hiç kimse rol yapmadı ve herkes kendisini oynadı. Ertem Eğilmez gibi bir üstatla bu film çevrildi. Salt bir komedi değildi. Düşündüren, üzen, sevindiren ve güldüren bir filmdi. Sizler kendinizi buluyorsunuz orada" yanıtını verdi.

"Kahkahamla filme girdim"

Filmde, devamlı gülen acayip duruşlu rolünü üstlenen "Bacaksız" lakaplı Tuncay Akça ise bir öğrencinin, filmde oynayan oyuncuların nasıl bulunduğu sorusu üzerine, kendisinin filmin çekildiği semtte ayakkabı boyacılığı yaptığını, kasaba ve manava yardım eden birisi olduğunu söyledi.

Kendisinin bir gün sete öylesine gittiğini belirten Akça, "Ertem Eğilmez, Adile ablaya bir rol anlatıyordu. Bir sahnede Ertem abi 'motor' dedi, ben de bir kahkaha attım. Öyle bir kahkaha attım ki sanki arabanın gazına basar gibi. O kahkahadan sonra 'stop' dedi. Ben kaçtım ama beni çağırdı. Ayakkabısını boyattı ve 'Biz film çekerken neden gülüyorsun, ayıp değil mi' dedi. Yani kahkahamla filme girdim, öyle de devam ettim" diye konuştu.

Bir öğrencinin "Hababam, hayatınıza ne gibi değişiklik getirdi" sorusu üzerine "Hayta İsmail" rolünü üstlenen Ahmet Arıman, hayatında filmin çok bir şey değiştirmediğini ifade etti.

Filme girmeden önce müzisyen olduğunu ve hala müzisyenlik yaptığını anlatan Arıman, "Sadece değişen, sokağa çıktığımız zaman veya başka bir şey olduğu zaman, sizlerin bize olan sevgisi... Maddi olarak pek bir şey olmamıştır ama manevi olarak paha biçilmez bir katkısı var. O yüzden size teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Yeşilçam'ın emektar oyuncularına Abdurrahmanpaşa Lisesi yönetimi tarafından fahri diploma verildi.

Oyunculara ayrıca yöresel ürünlerden oluşan hediye sepeti takdim edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.