banner

Üniversiteliler köy okullarını renklendiriyor!




Üniversite öğrencileri "Eğitime Renk Ver" projesiyle köy okullarını renklendiriyorlar

Hitit Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Marka Elçileri Kulübü tarafından başlatılan "Eğitime Renk Ver" projesi kapsamında, 120 gönüllü öğrencinin katılımıyla 4 köy okulunun sınıf ve cepheleri rengarenk bir görünüm kazandı.

Kulüp başkanı Fevzi Yiğit Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak bazı firma ve kişilerin sponsorluğunda çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, öğrencilere yönelik faaliyetlerin yanı sıra gönüllülük esasına dayalı sosyal faaliyetlerde de bulunduklarını söyledi.

Söz konusu faaliyetler kapsamında köy okullarının boyama ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik "Eğitime Renk Ver" adlı projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"Köy öğrencilerine destek olmak ve onların mutluluğunu paylaşmak adına başlattığımız projeye, gönüllü arkadaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Çalışmalarda görev almak için başvuran 600 öğrenciden 120 isim belirledik. İlk etapta Mecitözü ilçesindeki Hisarkavak İlkokulunu boyadık. Ardından Osmancık Kamil köyü ortaokulu, Doğanköy İlkokulu ile Avlağı İlkokulunu boyadık. Birtakım boya firmasının da desteğiyle arkadaşlarımızla 4 okulun cephe duvarlarını ve sınıflarını boyayarak güzel bir görünüme kavuşturduk."

Boyama işleminin yanı sıra okulların tadilat ihtiyaçlarını da giderdiklerini dile getiren Polat, ayrıca bir okula da voleybol sahası yapılması adına Türkiye Voleybol Federasyonundan destek istediklerini kaydetti.

Polat, sosyal sorumluluk projelerinin bundan sonra da etkin şekilde devam edeceğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.