banner

Okul takımında keşfedilen bir dünya şampiyonu




Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Mesut Özil, başarılarıyla Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. 2014 Dünya Kupası’nda Alman Milli Takımı’yla kupayı kaldıran Türk asıllı yıldız, "Dünya Kupası’nı kazanmış olmak mükemmel bir duygu. Bu kupayı kazanarak adımı tarihe yazdırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum” diyor.

Zonguldak Devrek'in Hışıroğlu köyünden olan Mustafa ve Gülizar Özil çifti, işçi sıfatıyla Almanya'ya 1970'li yıllarda göç ediyorlar. Kendisi gibi futbolcu olan Mutlu adında bir ağabeyi ve iki kız kardeşi bulunan Mesut Özil, 15 Ekim 1988 tarihinde Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde doğuyor.

Özil’in çocukluğu ve eğitim hayatı üç tutkusu olan satranç, matematik ve futbol üçgeninde geçiyor. İlkokul hocası Christian Krabbe, yıldız futbolcunun o yıllardaki satranç ve matematik tutkusunu şöyle anlatıyor: "Okulda bir satranç kulübümüz vardı. Mesut matematik ve satrancı çok seviyordu çünkü bu ikisi çok fazla mantık ve strateji gerektiriyordu. Ben Mesut'un sahada yapacağı ikinci hareketi önceden planlamasını ve diğerlerinden daha önce düşünme yetisini buna bağlıyorum. Belki boş zaman bulduğunda hala satranç oynuyor.”

Bu sözler ise Mesut'un ilkokul müdürü Joachen Herrmann'a ait: "Futbolu sapkınlık derecesinde seviyordu Mesut. Gece futbol topuyla uyuduğuna emindim. Mesut'un sınıfının camından Veltins Arena görülebiliyordu. Mesut hep orayı izlerdi. Aklında ise sadece tek bir şey vardı. Bir gün orada top oynayabilmek."

YETENEĞİNİ BEDEN ÖĞRETMENİ FARK EDİYOR

Ama Mesut Özil’in asıl futbol yeteneğini keşfeden beden eğitimi öğretmeni Jochen Hermann oluyor. Yıldız oyuncunun hem yetenekli hem de karakteri düzgün bir futbolcu olduğunu dile getiren öğretmeni, “Dünya starı olmasına şaşırmamak gerek. Okul takımına Mesut'u ben kazandırdım, çünkü onda olan yeteneği görmüştüm” diye konuşuyor.  Derslerinde gayet normal bir öğrenci olan Mesut Özil, okul takımındayken diğer takım arkadaşları tarafından biraz küçümseniyormuş. Özil’deki ışığı gören beden eğitimi öğretmeni, yeteneklerini mutlaka büyük bir kulüpte göstermesi gerektiğini düşünüyor ve onu elinden tuttuğu gibi Shalke 04 kulübüne götürüyor. Kulüple konuşan öğretmeni,  yöneticileri Mesut Özil’i denemeleri için ikna ediyor. Fakat bütün bunlar olup biterken Mesut Özil’in en azından ortaokul eğitimini başarı ile tamamlamasını sağladıklarını da söyleyen öğretmeni, “Zorlanıyordu, ona çok destek olduk” diyor.

“BEN VE AİLEM HER ZAMAN TÜRK KALACAĞIZ”

2006 yılında Schalke 04'e transfer olmasıyla profesyonel futbol kariyeri başlayan Mesut Özil’in yıldızı bu kulüpte gösterdiği performansla parlar. 2007-2008 sezonunun ara transfer döneminde Werder Bremen'e transfer olan Özil, buradaki başarılı futbolu ile de Almanya Milli Takımı'na 2010 Dünya Kupası'nı oynamak üzere çağrılır. Aynı zamanda Türkiye Milli Takımı’ndan da teklif alan Özil, tercihini Almanya’dan yana kullanır. Bu seçimiyle Türkiye’de eleştiri oklarının hedefi olan Mesut Özil, tercihini bu cümlelerle özetler: “Ben Almanya’da doğup büyüdüm. Genç ve 21 yaş altında Almanya formasını başarıyla giydim. Burada kendimi iyi hissediyorum. Bu nedenle Alman Millî Takımı’nı seçtim. Almanya A Millî Takımı kadrosunda da niçin başarılı olmayayım?” diyor ve ekliyordu: “Ben ve ailem her zaman Türk kalacağız. Fakat doğduğum, yaşadığım ülke olan Almanya’nın formasıyla kendimi daha iyi hissediyorum.”

2010 Dünya Kupası’nda başarılı futboluyla Werder Bremen’den Real Madrid’e transfer olan Mesut Özil, 2013 yazında transfer döneminin son gününde İngiliz takımlarından Arsenal'in kulüp tarihinde bir oyuncu için ödediği en yüksek bonservis bedeli olan £42.500.000 karşılığında bu takıma transfer oldu.

Son olarak ise 2014 yılı Temmuz ayında Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kazanan Mesut Özil, adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mesut Özil, Almanya Milli Takımı’nın Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından instagram hesabı üzerinden paylaştığı birleşik Türk-Alman bayrağı ile gönülleri fethetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.