banner

Torunundan etkilendi 70 yaşında okuma yazma öğrendi




Küçük yaşta okuyup yazmayı öğrenme fırsatı bulamayan 70 yaşındaki Ayşe Doğan, ders çalışmasından etkilendiği torununun okulundaki kursa katılarak eksiğini gidermeye çalışıyor.

İncirliova'da ikamet eden 3 çocuk ve 6 torun sahibi olan Doğan, çocukluk ve gençlik yıllarında babasının işlerine yardımcı olması nedeniyle okula gidemediğini söyledi. 

İlerleyen dönemde de okuma yazma fırsatı bulamadığını anlatan Doğan, 4. sınıfa giden 10 yaşındaki torunu Ali Doğan'ın yanında ders çalışmasından etkilenerek geç de olsa bu eksiğini gidermeye karar verdiğini belirtti. 

Torununu eğitimini sürdürdüğü Yazıdere İlkokulu'nda, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan okuma yazma kursuna katıldığını ifade eden Ayşe Doğan, şunları söyledi: 

"Torunum yanımda ders çalışırken çok etkilendim ve içimde okuma isteği oluştu. Okulda okuma yazma kursu açıldığını öğrendim ve hemen katılmaya karar verdim. İçimde hep okuma yazmayı öğrenme isteği vardı. Belimdeki ağrılara rağmen sonuna kadar bu kursa devam edip okuma yazma öğrenmekte kararlıyım. Bu imkanı bizlere sunan yetkililere de teşekkür ediyorum."

En büyük destekçisi torunu

Okuma yazma konusunda kendisine yardım eden torunu Ali Doğan ise "Ninem çok istekli. Okulumda okuma yazma öğrenmesine çok sevindim" diyerek daha çabuk öğrenebilmesi için evde katkı sağlamaya çalıştığını söyledi. 

 Yazıdere İlkokulu Müdürü Mehmet Ali Ercedoğan da haftada 3 gün olan kursta 8 öğrenci bulunduğunu, Ayşe Doğan'ın okuma yazma öğrenme istediğinin kendilerini memnun ettiğini belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.