banner

Yaramazlığı dünya şampiyonluğuna vesile oldu




Kick boksta dünya şampiyonu olan Nurettin Diler: "Çocukken, hareketli, agresif ve yaramaz bir yapım vardı. Ailemin, enerjimi atarak daha sakin bir yapıya kavuşabileceğim düşüncesiyle beni yönlendirdiği spor salonu sayesinde başarılarımı yakalayabildim"
nurettin_dilerÇocukken "hareketli, agresif ve yaramaz" diye enerjisini atması için ailesince spor salonuna yazdırılan Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Nurettin Diler, kick boksta elde ettiği dünya şampiyonluğunu yeni uluslararası başarılarla taçlandırmak istiyor.
Küçük yaşlardan itibaren hareketli yapısıyla dikkati çeken 25 yaşındaki milli sporcu Nurettin Diler, ailesi tarafından 10 yaşında bir spor salonuna kayıt ettirilerek tekvandoya başladı.
Bir süre sonra spor dalındaki yetenekleriyle dikkat çeken Nurettin Diler, İstanbul Tuzla Belediyesi Spor Kulübü'ne transfer olarak ülke genelinde katıldığı müsabakalarda Türkiye şampiyonluğu dahil, çeşitli dereceler elde edip milli takıma seçildi.
Tekvandonun yanında kick boks da yapan Nurettin, geçen ekim ayında Sırbistan'da düzenlenen Wako Büyükler Dünya Kickboks Şampiyonası'nda finalde karşılaştığı Rus rakibi Shamil Guseinov’u yenerek dünya şampiyonu oldu.
Spora başlayınca sakin bir hayatım oldu
Nurettin Diler, Bartın Üniversitesi'nin spor salonlarında hocalarının gözetiminde karşılaşmalara çok yoğun bir programla hazırlandığını, Türk bayrağını Sırbistan’da dalgalandırmanın ve İstiklal Marşı’nı okutmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.
Gelecek yıl düzenlenecek şampiyonalarda da altın madalyaya ulaşmak için çalışmalara başladığını anlatan milli sporcu, şöyle konuştu:
"Çocukken, hareketli, agresif ve yaramaz bir yapım vardı. Ailemin, enerjimi atarak daha sakin bir yapıya kavuşabileceğim düşüncesiyle beni yönlendirdiği spor salonu sayesinde bugünki başarılarımı yakalayabildim. Tekvandoyla spor yaşantıma başladım. Sonraki yıllarda kick boks ile beraber yürüttüm. Spora başlayınca sakin bir hayatım oldu. Uzun bir kurs ve antrenman döneminin ardından katıldığım ulusal müsabakalarda 11 Türkiye şampiyonluğu elde ettim ve milli takım sporcusu olmaya hak kazandım. Son olarak Sırbistan’da düzenlenen şampiyonada ilk turda Sırp, çeyrek finalde Polonya ve yarı finalde İtalyan rakibimi 3-0’lık skorlarla yenerek finale yükseldim. Final karşılaşmasında güçlü rakibimi de 3-0 yenerek dünya şampiyonu oldum ve altın madalya aldım."
Nurettin Diler, uluslararası müsabakalarda elde ettiği başarılardan dolayı gururlandığına işaret ederek "Hedefim, gelecek yıl ve sonraki yıllarda düzenlenecek Avrupa ve dünya şampiyonalarında altın madalya kazanarak, gittiğim ülkelerde Türk bayrağını dalgalandırıp İstiklal Marşı’nı okutmak. Bu amaçla çalışmalarımı sürdürüyorum" ifadesini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.