banner

Dokuz çocuklu ailenin şampiyon tenisçisi




Şanlıurfa'da babası yaşlı olduğu için çalışamayan, dokuz çocuklu ailede zor koşullarda büyüyen genç sporcu Süveyla Subaşı, teniste başarıdan başarıya koşuyor.

 

suveyla_subasiDoğu Kulüpleri Takım Şampiyonası'nda üç yıldır şampiyon olan, Türkiye TenisFederasyonu (TTF) tarafından Ağrı'da düzenlenen 18 Yaş Türkiye Şampiyonası kadınlar kategorisinde ikinci sırayı elde eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor'un sporcusu Süveyla Subaşı, teniste Türkiye'nin adını dünyaya duyurmak istiyor.
Çevresindeki ön yargılara rağmen mücadele azminden ödün vermeyen 17 yaşındaki genç raket, ayrıca çocuklara da özel tenis dersleri verip aile ekonomisine de katkı sağlıyor. Genç sporcu, teniste başarılar elde edip ailesine güzel bir gelecek sunmayı amaçlıyor.
Süveyla Subaşı, 4 yıl önce başladığı teniste antrenörü Faysal Uyar'ın gayretleriyle başarıyı yakaladığını söyledi.
Çocukluk hayali olan tenisin içinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfalı raket, daha çok çalışarak Türkiye ve dünyada önemli dereceler elde etmek istediğini ifade etti.

 

Serena Williams'ı örnek alıyor
Süveyla, dünyaca ünlü tenisçilerden Serena Williams'ı örnek aldığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Artık hedeflerim daha büyük. İpek Soylu, Çağla Büyükakçay gibi iyi bir tenisçi olmak istiyorum, en iyi olmak için mücadele edeceğim. Teniste Türkiye'nin ismini dünyaya duyurmaya çalışacağım. Burada olanaklar arttıkça çok daha önemli sporcular yetişecektir, daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Milli takıma hizmet etmek istiyorum. Tenis sayesinde spor lisesine girdim, şimdi hedeflerime ulaşmak için daha çok çalışacağım, tenisi daha ileriye taşıyabilmek için mücadele edeceğim. Zor koşullarda büyüdüm, ailem tüm olumsuzluklara rağmen bizi okutmaya çalıştı, ben de başarılarımla inşallah onlara katkı sunarım."


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.