banner

Engelli öğrenciler başarılarıyla göz doldurdu




İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi'nde resim ve çizgi eğitimi alan öğrenciler, yüzlerce “sağlıklı” öğrencinin katıldığı yarışmalarda öne çıkarak tam 51 ödül ve 50 madalyanın sahibi oldu. Engelli öğrencilerin elde ettiği bu büyük başarı jüri üyelerini de şaşırttı.

engelli öğrencilerİzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi'nde resim ve çizgi eğitimi gören 40 öğrenci, resimle hayata tutunuyor; katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldıkları ödüller, başarının engel tanımadığını bizlere kanıtlıyor. Her engel grubundan öğrencinin eğitim gördüğü İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezi'nde resim eğitimi alan öğrenciler, kendilerini en iyi ifade ettikleri bu sanat dalıyla hayata gülümseyerek bakıyor.

Son dört yıl içerisinde katıldıkları ulusal ve uluslararası resim -karikatür yarışmalarında 51 derece ve 50 madalya alan engelli öğrencilerin başarısı “azmin zaferi” olarak yorumlanıyor.

Ödüle doymuyorlar

Son olarak merkez öğrencilerinden Alptuğ Atay, Konak Rotary Kulübü 33'üncü "Otistik Çocuklar Resim Yarışması'nda birinciliği elde ederken, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin düzenlediği İlköğretim Okulları 8. Resim ve Kompozisyon Yarışması'nda ise kompozisyon dalında üçüncü oldu. Deniz Ticaret Odası'nın düzenlediği yarışmada merkez öğrencilerinden Oktay Diz ve Hilal Uysal jüri özel ödülünü aldı. Öznur Kaya ise özel bir firmanın düzenlediği kitap kapağı tasarımı yarışmasında jüri özel ödülünü kazandı. Konak Rotary Kulübü'nün düzenlediği 33'üncü "Otistik Çocuklar Resim Yarışması'nda merkez öğrencilerinden Çağatay Tanık, başarısına mansiyonu ekledi.

Merkezde eğitim alan engelli çocukların el becerisi ve hayal güçlerini resim çalışmaları ile desteklediklerini bildiren resim öğretmeni Tolga Sakarya, katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmada elde ettikleri başarının hem çocukları hem de kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Bu ödüllerden sadece bir tanesinin engelli çocuklar için düzenlenmiş bir yarışmada elde edildiğinin altını çizen Sakarya, “Öğrencilerimin sağlıklı çocukların katıldığı yarışmalarda öne çıkarak ödül alması beni gururlandırıyor. Jüri üyeleri bize arayarak, çok şaşırdıklarını, inanamadıklarını söylüyor. Teyit etmek için aradıkları bile oluyor. Diğer çocuklarla aynı ya da yakın seviyelere gelmeleri beni çok mutlu ediyor.” diye konuştu.

Sakarya, başarının sırrını ise şöyle açıkladı: “Buraya gelen öğrencilerim öncelikle her türlü kaygıdan uzaklaşıyorlar. Psikolojik olarak rahatlıyorlar. Yaptığım kötü olur, beğenilmez kaygısı duymadan çalışıyorlar. İkincisi ise çizgi eğitiminin ardından teknik eğitim alıyorlar. Bu ikisi bir araya gelince ortaya böyle sevindirici başarılar çıkıyor.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.