banner

Öğretmenler usta oyuncuları aratmadı!




Eğitim-İş Adana Şubesi ve Eğitim-Sen Adana Şubesi üyesi öğretmenler,  yönetmenliğinden, kostümüne kadar her alanında yer aldıkları Haldun Taner’in yazdığı “Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım” adlı tiyatro oyunuyla profesyonel tiyatrocuları aratmadı.

Adana Devlet Tiyatrosu Sahnesi’ndeki oyunu Eğitim-İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan ve Yönetim Kurulu üyeleri, ADD Adana Şube Başkanı Mehmet Göl, ÇGC Genel Sekreteri M.Ömer Üney, CHP İl Eski Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, öğretmenler ve çok sayıda davetli izledi.

Eğitim-İş,  Nazım Hikmet’i Anma ve 5 Ocak Adana’nın Düşman İşgali’nden Kurtuluşunun Yıldönümü kutlamalarının ardından gelenekselleşen etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Eğitim-İş ve Eğitim Sen sendikalarına üye öğretmenler Haldun Taner’in ünlü oyunu “Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım”ı sahnelemek için uzun bir hazırlık dönemi geçirdi.

Oyunun dekorundan, kostümlerine kadar her şeyde kendi imzaları bulunan öğretmenler, oyunculuk performanslarını da sergilediler. Profesyonel tiyatro sanatçılarını aratmayan öğretmenlerin oyunu salonu tamamen dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı.

Eğitim İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, öğretmenlerin meziyetlerini ortaya çıkarmak ve hem eğitim alanında yaşanan sorunlardan hem de ülke gündeminde ön plana çıkan savaş ve terör konularına dikkat çekip öğretmenler olarak bir barış eli uzatmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi. Kayadan, “Sosyo-kültürel etkinlikler barışın elçisidir. Öğretmenlerimiz de bu oyunla barış eli uzatıyor” dedi. Etkinliğin Eğitim İş çatısı altında bir ilk olduğunu kaydeden Kayadan, oyunun her aşamasında öğretmenlerin emeğinin bulunduğunu vurguladı. Kayadan, koşulların uygun olması durumunda oyunu yeniden sahnelemek istediklerini de sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.