banner

Dahilerin okulu MİT’de bir Türk genci




Eğitimine Irmak Okullarında başlayan Lisa Elif Archibald, teknoloji ve mühendislik konularında dünyanın en iyi teknik üniversitesi olan MIT (Massachusetts Institute Of Technology)’e kabul edildi.

Dahilerin okulu MİT’de  bir Türk genci Eğitim hayatı boyunca okulunun sağladığı olanaklardan faydalanarak kendi geliştiren Archibald, spor ve tiyatro gibi yeteneklerinin üzerine giderek sosyal ve kültürel alanda kendini gösterdi. Sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek var olan projelerin içinde yer aldı ve gönüllü oldu. Anadili gibi iyi konuştuğu İngilizcesi, arkadaşları ve insanlar ile kurduğu kuvvetli iletişimi; en önemlisi Fen bilimlerine, teknolojiye duyduğu ilgi onun MIT mülakatlarından kolayca geçip dahilerin okuluna kabul edilmesini sağladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.