banner

Özel okullar yönetmeliği değişiyor




Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi ile ilgili yasanın ardından yönetmelik çalışmalarına başladı.

Bakanlık öncelikle dönüşüm sürecinde özel okullar yönetmeliğinde değişikliğe gidiyor.

Mevcut özel okullar yönetmeliği esnetilecek ve bu sayede de  daha çok dershanenin özel okula dönüşmesi hedefleniyor.

Özel okullar yönetmeliğinde 4 başlıkta değişikliğe gidiliyor.

Onlardan ilki, artık özel okullarda laboratuvar bulunması şartı aranmayacak.

Aynı şekilde kapalı spor salonu zorunluluğu da olmayacak.

Mevcut yönetmelikte yer alan, "umuma açık yerler ve içkili yerler ile okul binaları arasında kapıdan kapıya en az 100 metre uzaklığın bulunması zorunludur" ifadesi de kaldırılacak.

Ayrıca özel okullara artık  müstakil bina zorunluluğu olmayacak. Örneğin dershaneden özel okula dönmek isteyen kurumlar mevcut durumda müstakil bir yerleşkeye sahip olmasalar da bağımsız bir girişe sahipseler özel okula dönüşebilecekler.

Bakanlık dershanelerin özel okula dönüşüm sürecinde verilecek teşvikler içinde yine aynı yönetmelikte değişikliğe gidecek. Yönetmeliğin Haziran’da yayınlanması bekleniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.