banner

Özel okullar bu yıl nasıl öğrenci alacak? İşte yanıtı




Özel okullara bu sene 8.sınıf Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji sınavları ile yılsonu başarı puanından oluşacak Özel Okullar Puanıyla (ÖYP)öğrenci alınacak.

8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınavların ikinci dönem oturumları Pazartesi ve Salı günü yapılacak. Peki, özel okullar bu yıl nasıl ve neye göre öğrenci alacak? İşte yanıtı;

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği ise TEOG kapsamında uygulanan 6 sınavdan sadece 3’ünü dikkate alacağını duyurdu. Buna göre, sınavla öğrenci alan özel okullara girişte TEOG sınavlarından hesaplanacak puana sadece bu yıl geçerli olmak üzere, 8’inci sınıf Yılsonu Başarı Puanı eklenmesiyle oluşacak puana göre alacak. Özel okullara yerleştirme (ÖYP) puanının hesaplanmasında öğrencilerin her iki dönemde merkezi yapılan sınavlarındaki Türkçe, Matematik ve Fen ve Teknoloji derslerinin sonuçları kullanılacak ve her iki sınavın sonuçları 700 puan üzerinden hesaplanacak. Derslerin ağırlık katsayılarının hesaplanmasında Türkçe 3, Matematik 2, Fen ve Teknoloji 2 çarpanları dikkate alınacak. Özel okullar yerleştirmeye (ÖYP) esas puan hesaplanırken birinci merkezi sınavlarının yüzde 30, ikinci merkezi sınavlarının yüzde 70’i alınarak elde edilecek puana öğrencinin 8’inci sınıf Yılsonu Başarı Puanı (en çok 100) eklenecek. Bir öğrencinin tüm merkezi sınavlarda 100 tam puan alması ve yine aynı öğrencinin 8’inci sınıf Yılsonu Başarı Puanının 100 tam puan olması durumunda ÖYP maksimum 800 puan olacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.