banner

Yabancı özel okulların taban puanları açıklandı




Yabancı özel okullara kayıtlar ne zaman? Yabancı özel okulların 2014 taban puanları. TEOG kapsamında öğrenci alacak yabancı özel okulların taban puanları açıklandı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi (TEOG) kapsamında öğrenci alacak yabancı özel okullar taban puanlarını açıkladı. Bu okullara ön kayıtlar 4-5 Ağustos, kesin kayıtlar ise 6-7 Ağustos’ta yapılacak.

Hürriyeteğitim’in haberine göre, Özel Okullar Yerleştirme Puanı’na göre (ÖYP) öğrenci alan özel okullar taban puanlarını açıkladı. Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre en yüksek puanlı okul her yıl olduğu gibi 795,000 ile Amerikan Robert Lisesi oldu. Üsküdar Amerikan Lisesi 790,00 ile en yüksek puanlı ikinci okul olurken, Alman Lisesi de 775,000 ile üçüncü sırada yer aldı.

Okullar 4-5 Ağustos tarihleri arasında ön kayıt, 6-7 Ağustos tarihlerinde ise kesin kayıt yapacak. Yabancı özel okulların taban puanları ve kontenjanları şöyle:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.