banner

Yabancı özel liselere kayıtlar başladı İşte kontenjan ve puanlar




Yabancı özel liselere kayıtlar bugün başladı. TEOG puanına göre öğrenci alacak yabancı özel liselere ön kayıt işlemleri yarın sona erecek. İşte yabancı özel liselerin taban puanları ile kontenjan sayıları;

TEOG puanına göre, 2014-2015 eğitim öğretim yılı yabancı özel liselere ön kayıtlar 4-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Yabancı özel liselere kesin kayıt tarihleri ise 6-7 Ağustos 2014 olarak belirlendi.

Özel Okullar Yerleştirme Puanı’na göre (ÖYP) öğrenci alan özel okullar taban puanlarını açıkladı. Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre en yüksek puanlı okul her yıl olduğu gibi 795,000 ile Amerikan Robert Lisesi oldu. Üsküdar Amerikan Lisesi 790,00 ile en yüksek puanlı ikinci okul olurken, Alman Lisesi de 775,000 ile üçüncü sırada yer aldı.

Özel okullara ön kayıt işlemleri 4-5 Ağustos tarihlerinde yapılabilecek ve kesin kayıtlar 6-7 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Yabancı özel liselerin taban puanları ve kontenjanları içeren tablo şu şekilde;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.