banner

Özel okullara öğrenci alımına ilişkin önemli açıklama




Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında özel okullara nasıl öğrenci alınacağı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’yla görüşmelerin sürdüğünü ve konunun birinci sınavlardan önce kesinlik kazanmayacağı yönünde olduğundan, öğrenci ve velilere “TEOG sisteminin tüm gereklerini özenle yerine getirmeleri” yönünde uyarı yaptı.

Eğitimtercihi- Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında özel okullara öğrenci alımına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Dernekten yapılan yazılı açıklamada, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında özel okullara nasıl öğrenci alınacağı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’yla görüşmelerin sürdüğünü ve Bakanlıkla yapılan görüşmeleri takiben 5 Temmuz 2014 tarihinde Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliklere uygun olarak hazırlayıp onaylatacakları yeni yönetmeliklerine göre kayıt kabul usullerinin belirlenip kamuoyuna ilan edileceği belirtildi.

Açıklamada, 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca birinci dönem TEOG sınavlarının gerçekleştirileceği, 2015-2016 öğretim yılı için Türk ve yabancı özel okulların kayıt kabullerini ne şekilde gerçekleştirecekleri hususunda MEB’le yapılan çalışmaların sürmekte olduğu ifade edilirken, şu ana kadar okullarla yapılan görüşmelerde; bir kısım özel okulun geçen yıl uygulanan benzer bir sistemi uygulamayı arzu ettiği, bir kısım özel okulun ise YEP puanına göre öğrenci almayı düşündüğü belirtildi. Okulların, Bakanlıkla yapılan görüşmeleri takiben 05 Temmuz 2014 tarihinde Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliklere uygun olarak hazırlayıp onaylatacakları yeni yönetmeliklerine göre kayıt kabul usulleri belirleyecekleri ve kamuoyuna ilan edecekleri bildirildi.

Dernekten öğrencilere ve velilere önemli uyarı

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nden öğrenci ve velilere şu uyarı yapıldı; “Geçmiş tecrübelerimiz, konunun birinci sınavlardan önce kesinlik kazanmayacağı yönünde olduğundan, öğrenci ve velilerimize önerimiz TEOG sisteminin tüm gereklerini özenle yerine getirmeleridir.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.