banner

ÖZ-DE-BİR isim değiştirdi




Kurulduğu 1985 yılından itibaren Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) adıyla faaliyetlerini sürdüren dernek isimin değişikliğine giderek bundan sonraki çalışmalarını Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği olarak sürdüreceğini açıkladı

ÖZ-DE-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü imzasıyla yapılan yazılı açıklamada derneğin isim değişikliğinin yanı sıra, Anayasa Mahkemesi’ne taşınan dershanelerin ‘dönüşümü’ ile ilgili de, mahkeme sürecinin beklendiği belirtildi.

Köprülü imzasıyla yayınlanan açıklama şöyle;

Kısa adıyla ÖZ-DE-BİR olarak anılanÖzel Dershaneler Birliği Derneği, kurulduğu 1985 yılından bu yanaAtatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, demokratik, laik eğitim anlayışıyla çalışmalarını sürdürmüş, özel dershanelerimizin ve eğitimimizin sorunlarına toplumsal yararı önde tutarak çözümler üretmiş, yaptığı çalışmalarla kamuoyunda saygın bir yer edinmiştir.

ÖZ-DE-BİR, bugün yine aynı anlayış içinde Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği adıyla hem özel dershanelerimizin hem de diğer özel öğretim kurumlarımızın derneği olarak çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir.

Özel dershanelerimizin “dönüşümü” olarak kamuoyuna yansıyan, özünde dershanelerin kapatılmasını düzenleyen 6528 sayılı Yasa’nın Anayasa Mahkemesinin gündeminde olduğu bu günlerde Mahkemenin hukuka uygun bir karar vereceğine olan inancımızı koruyoruz.

Yaptığımız tüm çalışmalarda dün olduğu gibi bugün de eğitimi ulusal çıkarlarımızla bütünleştiren, bu anlamda herhangi bir siyasi eğilimin/anlayışın savunucusu olmaksızın üyelerinin yasal hak ve taleplerini önceliklendiren bir sivil toplum örgütü olma kararlılığımızı sürdürdüğümüzü gereken lüzum üzerine saygıyla kamuoyuna duyururuz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.