banner

Özel okullar bu yıl nasıl öğrenci alacak?




Özel okulların bu yıl nasıl öğrenci alacağı konusunda yetkililerden farklı görüşler geliyor. Türk özel okulları ile bazı yabancı özel okulların TEOG puanıyla (Milli Eğitim Bakanlığı’nın 6 derse göre hesapladığı yerleştirme puanı), bazı yabancı özel okulların ise Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile inkılap tarihi ve Atatürkçülük’ten öğrenci almak istediği öğrenildi.

TEOG sistemi kapsamında nasıl öğrenci alacakları henüz netleşmeyen özel okulların temsilcileri, geçen hafta MEB yetkilileriyle görüştü.

Hürriyet Gazetesi'nden Gönül Koca'nın haberine göre, görüşmede özel okulların liselere öğrenci kayıtlarında bölündükleri ve farklı sistemler önerdikleri ortaya çıktı. Türk özel okulları ile bazı yabancı özel okulların TEOG puanıyla (Milli Eğitim Bakanlığı’nın 6 derse göre hesapladığı yerleştirme puanı), bazı yabancı özel okulların ise Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile inkılap tarihi ve Atatürkçülük’ten öğrenci almak istediği öğrenildi. Buna göre, henüz kesinleşmemiş olsa da Robert Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi ve Fransız kolejleri Türkçe, matematik, fen ve teknoloji ile inkılap tarihi ve Atatürkçülük ders puanlarıyla öğrenci kaydı yapmak istiyor. Alman, Avusturya, İtalyan ve VKV Koç Özel Lisesi ise TEOG puanıyla öğrenci almaktan yana.

Yabancı özel okulların bir kısmı öğrenci alımıyla ilgili önerilerini bakanlığa gönderdi, bir kısmı ise hazırlıklarını tamamlamak üzere. Ancak, bütün okullar 31 Aralık’a kadar önerdikleri öğrenci kayıt yönetmeliğini bakanlığa gönderecek. Bakanlık yetkilileri hepsini tek tek inceleyerek okullara geri bildirimde bulunacak. Bakanlık değişiklik isterse, buna göre yönetmelikler yeniden düzenlenerek, onay için tekrar bakanlığa gönderilecek. Bu sürecin de 1-2 ay alabileceği sanılıyor.

Haberin devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.