banner

Mektebim Koleji’nden Öğrenci Koçluğu




Mektebim Koleji, anaokulundan liseye kadar her kademede öğrencilerin yaş ve zekâ düzeylerini göz önüne alarak özel eğitim modelleri uyguluyor.

umit_kalkoMektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko, eğitim modelleriyle liderlik vasıfları ve özgüveni yüksek, kendini rahat ifade edebilen, yaratıcı, sorgulayıcı, katılımcı bir nesil yetiştiren Mektebim Koleji’nin, öğrencilerinin akademik ve duygusal başarılarını "Öğrenci Koçluğu" sistemiyle de desteklediğini söylüyor.

Mektebim Koleji’nin Türk eğitim sistemine kazandırdığı modeller ve projeler nelerdir? Şu an hangi eğitim modelleri ve projeler uygulanıyor?
Mektebim Koleji anaokullarında, Çoklu Zekâ, Montessori, High/ Scope, Scamper, Reco Emilliya metotları ile çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal gelişimleri desteklenmektedir. Mektebim Kids Academy'de, anne, baba ve okul işbirliği ile çocuklar, bilgiyi ezbere dayalı olmadan; araştırarak, keşfederek, sorgulayarak, uygulayarak ve yaşayarak öğrenmektedir. İlkokul kademesinde “Yapılandırmacı” Eğitim Modelini uygulayan Mektebim Koleji, inovatif düşünen, sorgulayan ve karar verme yetisine sahip, kendini ifade edebilen öğrenci merkezli bir eğitim anlayışı benimsemektedir. Ortaokul ve liselerde bütün branşlarda tam öğrenme temel alınarak Bloom’un Taksonomisindeki basamaklar ve Beş Akıl Uygulaması kullanılmaktadır. Aynı zamanda çağın gereklerine uygun şekilde gelişmeleri takip eden, teknolojinin sunduğu hizmetleri eğitimin temeline yerleştirerek verimli şekilde kullanan Mektebim Koleji, M-CSM (Mektebim-Career Solutions Model) Mektebim Kariyer Çözümleri Modeli’ni yine lise kademesinde uygulamaktadır. Bu model, öğrencilerin lise yıllarında ‘kendi’ lerinin farkına varıp ‘kendi en iyilerini’ yaratmasını sağlamaktadır. Bu eğitim modelleriyle liderlik vasıfları ve özgüveni yüksek, kendini rahat ifade edebilen, yaratıcı, sorgulayıcı, katılımcı bir nesil yetiştiren Mektebim Koleji, öğrencilerinin akademik ve duygusal başarılarını "Öğrenci Koçluğu" sistemiyle desteklemektedir.

Yabancı dil eğitiminde izlediğiniz stratejiler, uyguladığınız metotlar ve yenilikler hakkında bilgi verebilir misiniz?
Uluslararası standartlardaki akademik müfredatımız doğrultusunda, anaokulundan başlayarak tüm öğrencilerimizin "dünya vatandaşı" olabilmesi amacıyla İngilizce başta olmak üzere Almanca, Fransızca ve İspanyolca dillerinde eğitim olanağı sunuyoruz. Okullarımızda, Common European Framework (Avrupa Dil Çerçevesi) doğrultusunda şekillendirilmiş akademik müfredat ve NATIVE öğretmenlerle yabancı dil eğitimini gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin dil seviyelerinin uluslararası standartlarda sertifikalandırılmasını sağlayan Cambridge sınavlarına katılmasını sağlıyor, eğitim müfredatımızda yardımcı kaynak olarak Cambridge School yayınlarını kullanıyoruz.

Okulunuzda çalışacak öğretmenleri seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Öğretmenlerimizi eğitim sistemimizdeki yerlerini almadan önce farklı kriterler doğrultusunda değerlendirerek mesleki bilgi ve becerilerini ölçüyoruz. Öğretmenlerde, meslekte geçirdikleri süre, eğitim belgeleri, çalışma süreleri, anadal ve yan dallarıyla ilgili aldıkları eğitim ve sertifika programları, akademik başarılar, lisansüstü eğitim belgeleri, yabancı dil bilgisi ve yeterliliği, ulusal ve uluslararası alanda yapılan çalışmalar, teknoloji kullanım bilgisi gibi kriterlere önem veriyoruz. Mektebim ailesine katılan ve yoğun bir değerlendirme süresinden geçen öğretmenlerimizin ise yaşam boyu eğitim felsefesini temel alarak, mesleki gelişimlerine destek olmak adına eğitimlerini sürdürüyoruz.

EĞİTİM OKUL SAATİ DIŞINDA DA DEVAM EDİYOR
Eğitim sisteminde teknoloji kullanımının önemi gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda son yıllarda Akıllı Okul Konsepti öne çıkıyor. Bu konsept hakkında ne düşünüyorsunuz? Okulunuzda bu konsepte uygun eğitimler veriyor musunuz?
Teknolojiyi yakından takip eden Mektebim Okulları'nda anaokulundan liseye kadar her kademede Akıllı Eğitim Teknolojileri ve Akıllı Sınıf konseptleri kullanılmaktadır. Akıllı Sınıflar, akıllı tahta, öğrenci tabletleri ve kurumsal işbirliği anlaşmamız bulunan Turkcell Akıllı Eğitim Uygulamalarıyla öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim öğretime devam edebilmesi için tasarlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun şekilde hazırlanan Dijital Materyalleri teknoloji konusunda eğitimli ve tecrübeli TPAB Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisine sahip uzman kadromuz en iyi şekilde kullanmaktadır. Okul derslerini destekleyici "online etüt" sistemiyle öğrencilerimiz okul saati dışında da her an eğitimlerine devam edebilmektedir.

Öğrencilerinize sportif, sanatsal, kültürel ve burs imkanlarından da bahsedebilir misiniz?
Öğrencilerimiz tüm kampüslerimizde Mektebim Koleji’nin sağlamış olduğu sosyal ve kültürel ortamlardan, etkinliklerden faydalanabilmektedir. Bu tip etkinliklerimiz sadece öğrenciler için değil, ana-baba hatta tüm aileyi kapsamaktadır. Kapalı spor salonları, özel oyun odaları, branş dersleri için hazırlanan özel atölyeler, planetaryumlar, kapalı yüzme havuzları, sinema salonları, konferans salonları, buz pistleri ve daha birçok alan ile öğrencilerimize sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek gelişimlerini destekliyoruz. Yarışmalar, bahar şenlikleri, konferanslar, seminerler, konserler, sanat etkinlikleri ve sportif faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Farklı branşlarda kurulan takımlarımızla öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası alanda başarılarını destekliyoruz. Öğrencilerimize Sporda Başarı ve Eğitimde Başarı bursları vererek geleceklerine yön veriyor, katkı sağlıyoruz.

SINAVLARA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN SINAV KOÇLUĞU YAPIYORUZ
Üniversite ve TEOG sınavlarında okulunuzun başarısı hakkında bilgi verebilir misiniz? Öğrencilerinizi sınavlara hazırlamak için hangi çalışmaları gerçekleştiriyorsunuz?
Üniversite ve TEOG sınavında 25 öğrenci İngilizce, 14 öğrenci Sosyal Bilgiler, 10 öğrenci Fen ve Teknolojiden 9 öğrenci Türkçeden, 7 öğrenci Matematikten, 60 öğrenci Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden tüm soruları doğru yanıtlamıştır. Mektebim Koleji, TEOG ve YGS- LYS sınavına girecek öğrencilerimiz için sınav koçluğu yapmaktadır. Yıl içerisinde iki haftada bir deneme sınavları yapılır ve TEOG/YGS_LYS köşesinde birinci öğrenciler duyurusu yapılır. Okulumuzda uygulanan tüm sınavların sonuçları, öğretim ekibimiz tarafından her öğrenciye özel olarak değerlendirilmekte ve öğrenci bilgilendirilerek eksikleri giderici önlemler alınmaktadır.
Her öğrencinin öğrenme stiline göre Rehberlik birimi ile ortak çalışılarak programlar hazırlanır, öğrenciler eksiklerine göre ders ders konu konu her hafta koçu tarafından takip edilir. Sınava hazırlanan öğrencide motivasyon çok önemlidir. Öğrencilerin motivasyonlarını canlı tutmak adına çeşitli projeler geliştiriyoruz. Bunlardan ilki ‘Kendimi Aşıyorum’ projesi... Her deneme sınavı sonucunda Rehberlik servisi ve Koç Öğretmenimizle birlikte öğrencilerimizin sonuçlarını bir önceki deneme sınavına göre yine kendi sonucu ile karşılaştırıp, hangi noktalarda artış sağladığını tespit ediyoruz. Sınıfında en yüksek artışı sağlayıp kendini aşan öğrencimizi bu çabasından dolayı, ‘Kendimi Aşıyorum’ projesi kapsamında ödüllendiriyoruz. ‘Başarı Duvarımızı Örüyoruz’ projemizle, öğrencilerin eksiklerini belirleyip eksikler üzerinden devam ediyoruz. Her öğrencinin eksik konuları deneme sınavlarında belirlenip her konu ile ilgili on tane soru çözmesi ve yapamadıklarını öğretmenine danışmasını sağlıyoruz.

2015-2016 eğitim -öğretim yılında hangi yenilikleri gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?
İstanbul ve diğer illerde açacağı yeni kampüslerimizle Millet Mektepleri Sempozyumu, Ailemle Okuyorum Projesi, İyiliğe Koş, DNA Günü Rekor Denemesi, Uluslararası Bilimsel Geziler (NASA, CERN) gibi birçok proje gerçekleştireceğiz.

Size başvuran ve kayıt yaptırmak isteyen öğrencileri seçerken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz? Ayrıca yaz okulunuzda ve yaz kamplarınızda öğrencilerinize sunduğunuz olanaklar hakkında da bilgi alabilir miyiz?
Bize başvuran öğrencilerin öncelikle Mektebim’li olmak isteği bizim için çok önemli. Çünkü burası ayrı bir kültür, birçok şehirde hızla büyüyen bugünden yıllar sonrasını görebilen bir kurumun öğrencisi olmayı istemesi gerekiyor. Yaz döneminde sınava girecek öğrencilerimiz için uygulayacağımız programlarımız var elbette. Her öğrencinin hazır bulunuşuna göre yapılacak çalışmalarımız 60 saat ders, 36 saat etüt, konu tarama testleri ve denemelerle desteklenerek öğrencileri zorlu maratona hazırlıyoruz. Ayrıca okulumuza yeni kayıt olmuş öğrencilerimize Rehberlik birimi tarafından kişilik testleri uygulanır ve öğrenci derinlemesine tanınır. Yalnızca ders ile sınırlı kalmadan sanat ve spora da önem veren okulumuzda yaz dönemlerinde SAM (Sport, Art, Music) Academy ile öğrencileri sanata ve spora yönlendiriyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.