banner

İzmir Fatih Koleji'nden dünya başarısı




18-19 Nisan tarihlerinde Polonya’da gerçekleşen ISF Dünya Yüzme Şampiyonası’na katılan İzmir Fatih Koleji lise erkek takımı Dünya ikincisi oldu.

izmir_fatihDünya Şampiyonluğunu çok az bir farkla kaçıran İzmir Fatihli sporcuların aldığı dereceler şöyle:

Emre Sakçı: 50 Kurbağalama Dünya 1. si 50 Serbest ve 100 Serbest Dünya 2.si.

Berk Özkul: 50 Kelebek Dünya 1. si 50 Sırt Dünya 1. si 100 kelebek 2. ve 100 sırt 2.si Rasim Oğulcan Gör: 100 Sırt Dünya 2.si 50 Sırt 3.sü

Ayrıca Emre Sakçı, Berk Özkul, Rasim gör, Göktuğ Demiral, Tunçhan Ceritoğlu, Oktaycan Emirbayer 'den oluşan 6*50 Serbest bayrak takımı ise dünya 3.sü, Rasim gör, Emre Sakçı, Berk Özkul ve Tunçhan Ceritoğlu’ndan oluşan 4*50 Karışık bayrak takımı dünya 2.si oldu.

Başarılı milli yüzücülere emek veren antrenörleri Türker Oktay, Bahar Oktay, Kondisyoner Şafak Temur ve Beden Eğitimi öğretmenleri Kayhan Önal sporcularının başarılarıyla gurur duyduğunu kaydetti.

Berk Özkul ve Rasim Gör, Şampiyonada Haziran ayında yapılacak olan Avrupa Gençlik Oyunları’nın baraj derecelerini geçtiler. Böylece, İzmir Fatihli 3 sporcu Emre Sakçı, Berk Özkul, Rasim Gör , Avrupa Gençlik Oyunları’na katılmaya hak kazandı. Şampiyonada milli sporcuların uzun saatler süren, havaalanlarında uzun beklemelerle geçen ve kaldıkları otelin yarışların yapıldığı havuza uzaklığı yorgunluğa ve dünya şampiyonluğunu az bir farkla kaçırmış olmaların da büyük etken olarak görülüyor. Şampiyon olan takım Almanya’nın ise havuzun hemen yanındaki bir otelde kalması da dikkat çekiyor.

Gece geç saatlerde İzmir’e dönüşlerinde okullarında coşku ile karşılanan milli sporcular için tören düzenlendi. İzmir Özel Fatih Koleji Liseler Müdürü Ayşegül Sabuncu başarılı sporcuları ve ailelerini tebrik etti https://gutepotenz.de/.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.