banner

350 bin öğrenciye özel okul teşviği geliyor




Merakla beklenen eğitim teşvikleri hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni dönemde 350 bin öğrenciye teşvik vereceklerini söyledi.

nabiÖzel okula devam edecek öğrencilere verilecek teşviğe ilişkin soru üzerine Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Milli EğitimBakanlığı olarak Maliye Bakanlığına yaptığımız son öneri, muhtemelen orada Bakan düzeyinde değerlendirilecek, 350 bin öğrenciye bu hakkın tanınması ve ödenecek teşvik miktarının da geçen yıla göre yüzde 10 oranında arttırılması doğrultusundaydı" dedi.

SBS'de kopya iddiaları

Nabi Avcı, SBS'de kopya iddialarının hatırlatılması üzerine ise "Bildiğim kadarıyla emniyetten ya da savcılıktan bize henüz ulaşmış bir talep yok. 2010 yılı SBS'sine dönük bir şey olduğu için muhtemelen ÖSYM çalışanları üzerinden yürütülüyor ama soruşturmada, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları içerisinde de o tarihte bu işlere bulaşanlar olduğu tespit edilirse ve onlar hala bizim çalışanımız durumundaysalar, onlarla ilgili de talep gelir tabi. O zaman da biz gerekeni yaparız" açıklamasını yaptı. 

Her okula tüzel kişilik geliyor

Bakan Avcı, her okulun kendi bütçesine sahip tüzel kişiliğe haiz bir kurum olması yönünde planlamalar yaptıklarını vurgulayarak, "Bu bizim daha önce yaptığımız bir öneri. Bunun için yasal düzenleme gerekir. Biz okulları tüzel kişilik haline getirdikten sonra o tüzel kişiliklerin yerel yönetimlerle, belediyelerle daha yakın bir işbirliği içinde olmasını da öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.