banner

İstanbul’un ilk Konfüçyus Sınıfı Okan Koleji’nde açıldı




İstanbul’daki ilk ve tek Konfüçyus Sınıfı, Okan Koleji’nde Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Gu Jingqi’nin katılımıyla açıldı.

okan koleji konfüçyus sınıfıÖğrencilerine anaokulundan itibaren İngilizcenin yanında ikinci yabancı dil olarak Çince, Rusça, İspanyolca veya Fransızca dillerini de öğrenme imkanı sunan Okan Koleji şimdi de İstanbul’daki ilk ve tek Konfüçyus Sınıfı’nı bünyesinde barındırmaya başladı. Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Gu Jingqi’nin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen sınıf, öğrencilere Çince öğretmenin yanı sıra Çin kültürünü de yaşatacak.

Çin kültürünü Türk halkına tanıtma görevini üstlenen Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü ve Çince dil eğitimini 6 yaş seviyesinde başlatan Okan Koleji işbirliğinde hayata geçirilen Okan Koleji Konfüçyus Sınıfı açılışında konuşan Okan Koleji Kurucu Temsilcisi Işıl Okan Gülen “Kolejimizde öğrenim gören 6-12 yaş arasındaki çocuklarımız, Çinceyi Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü’nün değerli hocalarının çıkardığı müfredatla öğreniyor. Konfüçyus Sınıfımız ile amacımız öğrencilerimize Çinceyi, Çin kültürünü de vererek öğretmek” diye konuştu.

Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ise konuşmasında Okan Üniversitesi’nin sadece Çin Mütercim Tercümanlık Bölümü olan bir üniversite olmadığını, Çin ile sürekli iletişim halinde bulunduklarını ifade etti.

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan konuşmasında Çin’in çok büyük bir devlet ve ekonomi olduğunu hatırlatarak Türkiye-Çin ilişkilerinin zayıf olduğunu belirtti ve “Rusya’dan yılda 3 milyon, Çin’den yılda 100 bin turist alıyoruz. İki ülkenin ilişkilerini geliştirmesine katkıda bulunmak amacıyla kolejimizde çocuklarımıza, üniversitemizde Çince Mütercim Tercümanlık Bölümü ile Çin dilini eğitimini kapsamlı bir şekilde gençlerimize öğretiyoruz. Bu çocuk ve gençler ileride iş hayatına atılıp iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesini sağlayacak” dedi.

Konuşmasına “Okan eğitim kurumlarını Çin-Türkiye ilişkilerini geliştirmek konusundaki çabaları için kutluyorum” sözleriyle başlayan Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Gu Jingqi “Okan Koleji Konfüçyus Sınıfı ile Çin-Türk dostluğunu destekleyen tohumları ekmeye devam ediyoruz. Bu sınıf daha çok çocuğa Çince öğretecek, Çin kültürünü yayacak bir platform olacak” dedi. Açılış, Okan Koleji’nde Çince eğitimi alan öğrencilerin şarkıları ile sona erdi.

Konfüçyus Sınıfı Hakkında

Bugün dünyada 500’e yakın Konfüçyus Enstitüsü bulunuyor. Konfüçyus Enstitüleri yerel halka Çin kültürünü öğretmek ve Çince dil eğitimini vermek amaçlı üniversiteler bünyesinde kuruluyor. Konfüçyus Enstitüleri Merkezi HANBAN, halka Çince ve Çin kültürünü öğretirken bunun ne kadar küçük yaşta başlarsa o kadar daha faydalı olacağını düşünerek bu enstitülere bağlı Konfüçyus sınıfları açtı.  Her Konfüçyus Enstitüsü ihtiyaç gördüğü takdirde kendisine bağlı en fazla 5 Konfüçyus Sınıfı açabiliyor. Konfüçyus Sınıfı açabilmek için HANBAN’ın belirli standartları var ve bu standartları taşımayan okullar sınıf açamıyor. Ayrıca Konfüçyus Sınıfları bağlı bulundukları Konfüçyus Enstitüleri ile daha sık kültürel aktiviteler organize ederler ve öğrencilerinin her alanda bunlardan faydalanmasını sağlarlar. Öğrenciler Konfüçyus sınıflarında sadece Çince öğrenmez aynı zamanda Çin’i yaşarlar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.