banner

Özel okul desteği başvuruları Ağustos’ta




Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl yürürlüğe giren özel okula teşvik uygulamasında bazı değişikliklere gitti.

meBMilli Eğitim Bakanlığı geçen yıl başlattığı uygulama ile çocuğunu özel okulda okutmak isteyen velilere devlet desteği sağlıyordu. Uygulamadan yararlanma şartlarında bu yıl bazı değişiklikler yapıldı.  

Çocuğunu özel okulda okutmak isteyen ve devletten özel okul desteği  almak isteyen veliler Ağustos ayında başvurularını yapacaklar. Başvuru sonuçları Eylül ayında açıklanacak. Sağlık veya başka bir nedenle özel okula nakil yaptırmak isteyenler devletten destek parası alamayacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı personeline ilave 70 puan verilecek. Yeni uygulama ile okul notlarındaki başarı destek parası almak için bir kriter olarak kabul edilmeyecek. Yani okul notları çok yüksek olan bir öğrenci için özel muamele yapılmayacak. Anca olimpiyat, ülke ve il genelindeki yarışmalarda başarı elde eden çocukların puanları artırılacak. 

Geçen yıldan farklı olarak bu yıl Eylül ayında açıklanacak destek alacak öğrenci listesi dışında yedek liste açıklanmayacak. Eski yönetmelikte burslu öğrencilere eğitim-öğretim desteği verilemeyeceğine ilişkin madde yer alırken bu yıl özel okullarda yüzde 51'in altında burslu okuyan öğrencilere de eğitim-öğretim desteği verilmesi kararlaştırıldı. 

Destekten yararlanmak için ailenin okuyan çocuk sayısı 2 olarak kabul edilmişti. Yapılan değişiklikle birlikte destekten yararlanmak için öğrenim gören çocuk sayısı 3'e çıkarıldı. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.