banner

Teşvik desteği hangi durumlarda kesilecek?




Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, NTV’ye katılarak eğitim-öğretim desteği ile ilgili soruları yanıtladı.

ozelYelkenci, yaptığı açıklamada ilan edilen eğitim – öğretim desteği takviminde tüm süreçlerin açık bir şekilde ifade edildiğini söyledi.

Velilerin teşvik için 10 Ağustos – 2 Eylül arasında başvurularını gerçekleştireceklerini dile getiren Yelkenci, teşvik almaya hak kazanan öğrencilerin 3 Eylül’de açıklanacağını ifade etti.

Velilerin okul tercihlerini ise 4-10 Eylül arasında yapacaklarını dile getiren Yelkenci, 21 Eylül’e kadar ise kayıt ve nakil işlemlerini gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yelkenci, Kayıt için istenilen belgelerinin aslının Milli Eğitim Bakanlığı’na bir suretinin ise okula teslim edileceği bilgisini verdi.

Velilerin 15 okul tercih hakkı bulunduğuna dikkat çeken Yelkenci, velilerin tercih haklarını mutlaka kullanmalarını tavsiye etti. Geçen yıl teşvik hakkı olmasına rağmen bu haktan yararlanamayanların olduğunu belirten Yelkenci, bunun nedeninin velilerin tek okul tercih etmelerinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Eğitim öğretim desteği hakkı kazanan öğrencilerin bu haklarının devam ettikleri kademe boyunca kesilmeyeceğini açıklayan Yelkenci, bunun tek istisnası bulunduğunu, bu istisnanın ise sınıf tekrarı olduğunu söyledi.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.