banner

Mektebim Koleji’nin sınavlardaki başarısının sırrı Öğrenci Koçluğu




Mektebim’in omurgasını öğrenci koçluğu sisteminin oluşturduğunu söyleyen Mektebim Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Serpil Yılmaz, her öğrencinin hedefine ulaşmak için yürüdüğü eğitim yolunda bir öğrenci koçu olduğunu dile getiriyor.

mektebim öğrenciMektebim Koleji’nin bu yılki TEOG ve LYS başarılarını değerlendirebilir misiniz?

Bu yıl TEOG ve YGS / LYS Coaching sistemi ile öğrenciler tek tek takip edildi. Hangi konularda ne eksiği olduğu tespit edilip çalışmalar bu yönde yapıldı. TEOG ve LYS sonuçlarımız da bunu doğrular nitelikte. Verdiğimiz çabaların sonucunu öğrencilerimizin başarısıyla taçlandırmayı başardık. TEOG’da öğrencilerimizin 109’u Türkçe, 103’ü Matematik, 119’u İngilizce, 106’sı Fen ve Teknoloji, 122’si TC İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, 109’u Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının tamamını doğru yanıtladı.

Öğrencilerinizi sınavlara nasıl hazırlıyorsunuz? Onlara sınava hazırlık sürecinde ne tür programlar uyguluyorsunuz?

serpil yılmazMektebim Koleji’nin omurgası öğrenci koçluğu sistemi. Her öğrencinin hedefine ulaşmak için yürüdüğü eğitim yolunda bir öğrenci koçu vardır. Bunun yanı sıra sınavlara yönelik olarak da sınav koçluğu yapan bir kurumuz. Her öğrenci ders ders konu konu öğrenci koçları tarafından takip edilir. Yapılan ‘Kendimi Aşıyorum’ ‘Başarı Duvarımızı Örüyoruz’ gibi projelerle öğrencilerin motivasyonu sağlanır. Bir yandan da sınav sistemleriyle ilgili bilgilendirmeler, güncellemeler öğrenci ve velilerle paylaşılır. Biz okul hayatının hayat okuluna hazırladığını düşünüyoruz. Sınav kaygısı, verimli ders çalışma grup çalışmalarının yanında atılganlık eğitimi de vererek öğrencilerin sınava hazırlanmasını sağlıyoruz. Eğitim öğrenci, veli ve öğretmen üçlü ekosisteminin çok iyi çalışması demek. Bunun için de öğretmenlerimiz hizmetiçi eğitimlerle sürekli desteklenirken velilerimiz de seminer ve atölye çalışmaları ile vizyon sahibi olurlar.

TEOG Çalışmalarımız:

>> 890 Ders Saati

>> 465 Etüt Saati olmak üzere toplam

>> 1355 Saat Akademik Program

>> Güçlü Ölçme – Değerlendirme

>> Yoğun Deneme Sınavı Takvimi

>> Etkin Öğrenci Koçluğu

>> Zengin Kaynaklar -Güçlü Yayın Desteği

>> Yaprak Testler – Soru Bankaları

>> Dijital Öğrenci Takip Sistemi

YGS - LYS Çalışmalarımız:

>> Müfredat dersleri ile birlikte yapılacak ek çalışmalar neticesinde;

>> MF grubunun yıl içinde aldığı toplam ders saatleri : 1930

>> TM grubunun yıl içinde aldığı toplam ders saatleri : 1905

>> TS grubunun yıl içinde aldığı toplam ders saatleri : 1957

>> Güçlü Ölçme – Değerlendirme

>> Yoğun Deneme Sınavı Takvimi

>> Etkin Öğrenci Koçluğu

>> Zengin Kaynaklar Güçlü Yayın Desteği

>> Yaprak Testler – Soru Bankaları

>> Dijital Öğrenci Takip Sistemi

TEOG ve LYS’ye hazırlık süreci okullarınızda ne zaman başlıyor? Rehberlik servisiniz bu hazırlık sürecinde öğrencilere ne gibi desteklerde bulunuyor?

TEOG VE LYS’ye hazırlık süreçlerimiz 15 Ağustos’ta öğrencilerimize uygulayacağımız Hazırbulunuşluk Sınavı ile başlar ve yıl boyunca devam eder. 17 Ağustos’ta başlayacak olan derslerin ilki rehber öğretmenle yapılır. Sınav sistemi ile birlikte nelere dikkat edilmesi ve nasıl ders çalışılması gerektiği anlatılır. Aynı zamanda rehberlik servisimiz, velilerimize de sınav sistemi, başarıya götüren aile gibi seminerler ve atölyeler düzenleyerek onları da sınava hazırlar.

ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖĞRENME STİLİNE GÖRE DEĞERLENDİRİYORUZ

TEOG ve LYS’de zirveyi yakalayan öğrencileriniz başarıyı getiren süreci nasıl yaşadılar?  Şampiyon öğrenciler zirveyi yakalarken okullarından nasıl destek aldılar?

Başarı bir süreliğine çalışmakla gelmez. Başarı planlı ve motivasyonla çalışmayla gelir. Zirvedeki öğrencilerimiz başarıyı tam da bu şekilde yakaladılar. Planlı ve motivasyonları sağlam bir şekilde çalıştılar. İşte bu motivasyon ve puanı sağlayan yer ise okulları oldu. Bizler öğrencilerimizi öğrenme stiline göre değerlendiriyoruz ve ona göre çalışma planlarını ayarlıyoruz. Velilere bilgisini de verdikten sonra öğrencimizle birebir takiple başarıyı elde ediyoruz. Öğrencilerimiz koç öğretmenlerinin sürekli ilgisi ve kendilerine vizyon tutan öğretmenleri sayesinde kendilerine uygun yerler tercih edebilecekleri için şanslı olduklarını görüyorlar.

Dershanelerin dönüşümü sürecinde tüm kurumsal yapılar önlemlerini almalı ve buna göre planlamalarını yapmalıdır. Mektebim Koleji olarak sınav koçluğu çerçevesinde öğrencilerine yönelik sınav sistemini, hangi derse nasıl çalışılması gerektiğini, öğrenme stiline göre ders çalışma programları ile destekleyerek öğrencileri sınava hazırlıyoruz. Eğitim öğrenci, veli ve öğretmen ekosistemi ile yürür. Bunlardan birinin aksaması demek bu döngünün bozulması demektir. Aileyi de seminerler ve atölyeler yaparak bu sürece dahil ediyoruz. Öğretmenlerimiz ise hizmet içi eğitimlerle desteklenerek koçluk eğitimleri ile birlikte sınava öğrencilerini hazırlıyorlar.

Mektebim Koleji açısından 2014-2015 eğitim-öğretim yılı nasıl geçti?

Mektebim Koleji bu sezonunu dolu dolu geçirdi. Yaptığı projelerle, yaptığı sınav koçlukları ve öğrenci koçluklarıyla, yaptığı zirvelerle, sosyal sorumluluk projeleriyle, kazandığı dünya birincilikleriyle, açtığı yeni kampüslerle adından sıkça bahsettirmeyi başardı. Mektebim Koleji hedeflerine ulaşırken bir Mektebim kültürü oluşturmayı da ihmal etmiyor. Öğrenciler ve veliler artık Mektebim’de eğitim almak, yapılan projelere ve yurtdışı akreditasyon programlarına dahil olabilmek, sınavda ve hayatta başarıyı kazanabilmek için Mektebim’i tercih ediyorlar. 2014 -2015 böylesine dolu bir yıldı bizim için.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.