banner

Uluslararası Diploma Sınavlarında Eyüboğlu öğrencilerinin büyük başarısı




Eyüboğlu Eğitim Kurumları dünya çapındaki başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Eyüboğlu Koleji IB Diploma Programı öğrencileri bu yıl da yüzde 100 başarı göstererek uluslararası diplomalarını aldılar.

eyüboğlu öğrencilerUluslararası Bakalorya Diploma Programı'nda eğitim gören Eyüboğlu öğrencileri IB diploması sınavlarında bu yıl da yüzde 100 başarı elde ederek, MEB lise diplomasının yanı sıra IB (International Baccalaureate) Bilingual Diploması almaya hak kazandılar.

IB yetkilileri dünya genelinde gerçekleştirilen diploma sınavları kapsamında 141 bin 831 öğrencinin sınava girdiğini, 76 dilde 800 farklı sınav gerçekleştirildiğini ve sınavların 140 ülkeden 10 binin üzerinde uzman öğretmen tarafından değerlendirildiğini belirttiler.

DÜNYA NOT ORTALAMASININ ÜSTÜNDE BİR BAŞARI

Eyüboğlu Koleji IB Diploma Programı Koordinatörü Gaye Önol öğrencilerin Türkçe edebiyat, İngilizce, 20. yüzyılda Türkiye, ekonomi, matematik, fizik, kimya, biyoloji, görsel sanatlar derslerinden mayıs ayında sınava girdiklerini belirtti ve IB yetkililerinin açıkladıkları sonuçlar doğrultusunda Eyüboğlu öğrencilerinin bu yıl da dünya not ortalamasının üstünde bir başarı elde etmesinden büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.

Uluslararası Bakalorya Diploma Programı sınavlarındaki dünya ortalamaları ve Eyüboğlu Koleji IBDP öğrencilerinin elde ettiği başarının karşılaştırmalı sonuçları şöyle:

• Dünya geneli diploma başarısı: % 80

• Eyüboğlu Koleji öğrencileri diploma başarısı: %100

• Dünya geneli sınav not ortalaması: 4,83

• Eyüboğlu Koleji öğrencileri sınav not ortalaması: 5,19

• Dünya geneli diploma puanı ortalaması: 29,88

• Eyüboğlu Koleji öğrencileri diploma puanı ortalaması: 33

YURT DIŞI VE YURT İÇİNDEKİ SEÇKİN ÜNİVERSİTELERDE YÜKSEK ORANDA BURS

Öğrencilerin IB Bilingual Diplomasını alabilmeleri için yalnızca sınav başarıları yeterli değil. IBDP öğrencilerinin sınavların yanı sıra her ders için farklı bir araştırma ödevi hazırlamaları gerekiyor. Dil derslerinde ise öğrenciler ödevlerin dışında sunum yaparak çalışmalarını sergiliyor. Ayrıca öğrencilerin IB Diploması’na hak kazanabilmeleri için 4.000 kelimelik özgün bir bitirme tezi ile Bilgi Kuramı tezi yazmaları, toplum hizmeti, yaratıcılık ve spor etkinliklerine katılmaları gerekiyor. Böylece öğrenciler sadece akademik açıdan değil hem üniversite yaşamına hem de hayata hazırlanabilmek ve iyi bir dünya vatandaşı olabilmek adına çok yönlü bir eğitim alıyorlar.

Eyüboğlu Koleji IB Diploma Programı’ndan mezun olan öğrenciler yalnızca yurt dışındaki en nitelikli üniversitelerden öncelikli kabul almakla kalmıyor, Türkiye'deki vakıf üniversitelerinden de yüksek oranlarda burs alma ayrıcalığı elde ediyorlar.

Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureate) Programları

1968’den bu yana dünyada sayılı okulda uygulanan Uluslararası Bakalorya  Programları, dünya standartlarında eğitim veren Uluslararası Bakalorya Organizasyonunun yaşları 3 ila 19 arasında değişen öğrencilere hızla küreselleşen bir dünyada yaşamak, öğrenmek ve çalışmak için entelektüel, kişisel, duygusal ve sosyal beceriler kazandırmak amacıyla sunduğu 3 programdan oluşuyor:

• İlk Yıllar Programı (Primary Years Programme-PYP): Anaokulu ve ilkokul hazırlık ve 4. sınıflar arasında

• Orta Yıllar Programı (Middle Years Programme-MYP): 5 ila 10. Sınıflar arasında

• Diploma Programı (Diploma Programme-DP): Lisenin son iki yılında uygulanıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.